Dün akşam başlayan ve gece şiddetini arttıran fırtına, İskenderun'da yaşamı felç etti. Yer yer saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle İskenderun Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı fabrikaların çatıları uçtu. Buluttepe Mahallesi'nde evlerin çatısı uçarken, birçok ağaç da kökünden söküldü. Çatılardan uçan beton parçaları yola, kopan ağaç dalları ise park halindeki araçların üzerine düştü.

2 katlı bir evin yaklaşık 100 metre uçan çatısı, bir başka evin bahçesine düştü. 3 evin üzerinden geçen çatı, güneş enerjileri ile elektrik tellerini koparttı, çarptığı evlerin de duvarlarına zarar verdi. Bir evin çatısından uçan boş kuş yuvası ise ağacın üzerine düştü. Evlerde oturan vatandaşlar, yaşananlar sırasında can kaybı olmamasını mucize olarak değerlendirdi.

İskenderun Limanı başta olmak üzere aynı hatta bulunan birçok iskelede de fırtına yüzünden yükleme ve boşaltma yapılamadı. Gemiler İskenderun Körfezi açıklarında demirlemek zorunda kaldı.

HASARLI OKULLARA TATİL

İskenderun ve çevresinde etkili olan fırtına eğitimi de olumsuz yönde etkiledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, hasar gören, tehlike ihtimali bulunan okulların, bir gün tatil edilmesine karar verdi ancak okullarının tatil edilip edilmemesini de okul idaresinin inisiyatifine bırakıldığı öğrenildi. Bu çerçevede Denizciler Beldesi'nde bazı ilköğretim ve liseler bugün tatil edildi.