İskenderun’da Küçük Sanayi Sitesi'nde çalışan M.Ç., güneş enerjisi tesisatı montajı yapmak için gittikleri Karahüseyinli Köyü'nde işleri bittikten 3 gün sonra, çalıştığı işyeri sahipleri tarafından, altın çalmakla suçlandığını belirtti. M.Ç., kablolarla dövüldükten sonra, arabanın arkasına bağlayıp sürüklendiğini iddia etti.

"AKÜYLE ELEKTRİK VERDİLER"

Ustaları tarafından hırsızlıkla suçlandığını anlatan M.Ç., "İşin bitiminden 3 gün sonra işyeri sahipleri bana, gittiğimiz evden bir altın kolyenin çalındığını, altını benim çaldığımı söyledi. Ben kabul etmedim. 'Hayır, almadım' dedim. Beni Nergizlik Köyü'ne götürdüler. Orada dağlık bir yerde kablo ile bana vurdular. Su döküp, vücudumun her tarafına vurdular. Sonra arabanın arkasına bağlayarak sürüklediler. Üzerime su dökerek, arabanın aküsü ile vücudumun çeşitli yerlerine de elektrik verdiler. 'Altını çaldığını söyleyeceksin' diye baskı yaptılar. O kadar baskının ardından ben de suçu kabul ettim. Gözümü ne zaman kapatsam, bana yapılanları görüyorum" dedi.

"BUNU YAPANLAR İNSAN OLAMAZ"

İşkenceye maruz kalan oğluna bunu yapanların insan olamayacağını anlatan baba Fecir Ç., "Oğlumdan bir süre haber alamayınca ustalarını aradım. Bana oğlumun hırsızlık yaptığını söylediler. 'Bizde kamera kayıtları var' dediler. Ben de kamera kayıtlarını görmek istedim, ama göstermediler. Altın birkaç gün sonra, evin başka bir bölümünde bulunmuş. Durumu hemen jandarmaya bildirdik. Oğlumu hastaneye götürdük. Doktorlar 'bunu yapan insan olamaz' dediler. Çok üzüntülüyüz. Oğlumuz bu suçu işlemiş olmaz. İyiki oğlum ölmedi. Bunu yapanlardan şikayetçi olduk. Umarım en kısa zamanda hak ettikleri cezayı bulurlar. Yapılan işkence sonucunda, oğlumun psikolojisi bozuldu" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



UA (CK/RT)