Namık Kemal Caddesi'ndeki CHP İskenderun İlçe Başkanlığı önünde bir araya gelen Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu, Hasan Akgöl, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve partililer, Atatürk anıtına kadar ellerinde bayraklarla yürüdü. Polis ekipleri, yaklaşık 500 mertelik yürüyüş sırasında çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Yaklaşık bin kişilik kortej, Atatürk Anıtı'na yaklaştığında polis barikatıyla karşılaştı. Milletvekili Mehmet Dudu'nun eşi avukat Suzan Dudu, polislerin üzerine yürüyerek "Bizi hangi yasaya, hangi maddeye göre engelliyorsunuz? Benim topraklarımda, benim vergimle sizler burada maaş alıyorsunuz. Ben PKK'lı mıyım? Ben çelengi koyacağım, kimse durdurmasın. Beni bırakacaksınız, bu toprak benim" diye tepki gösterdi. Grubun içinden bazı kişiler de "Sökün o anıtı" diye bağırdı.

Gergin ortamda CHP'li grup, polis barikatını aşmaya çalıştı. Partililer ile polisler arasında arbede yaşandı. Bu sırada İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başer, vatandaşların sakin olmasını isteyip, "Bize verilen göreve göre hareket ediyoruz. Kimsenin canının yanmasını istemeyiz. Çelengi bırakın, açıklamanızı yapın" dedi.

CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Ali Edipoğlu ile Hasan Akgöl de ölümleri pahasına çelengi Atatürk Anıtı'na bırakacaklarını söyledi. Bu sırada grup içinden bir kadın baygınlık geçirdi. Kalabalık arasındaki bir doktor, bayılan kadına ilk yardım uyguladı. Partililer, rahatsızlanan kadını bölgeden uzaklaştırdı.

Kararlılıklarını ortaya koyan CHP'liler, beraberlerinde getirdikleri çelengi Atatürk Anıtı'na koyup, saygı duruşunda bulundu. Polisler, çelengi hemen alıp, götürdü. Atatürk Anıtı'ndan yürüyüşe geçen bir grup genç ise yine polis engeliyle karşılaştı. Gençler ve polisler arasında da arbede yaşandı. Olayda 4 kişi gözaltına alındı. Parti yöneticilerinin araya girmesiyle gençler dağıldı.



UA(BY/SS)