Şehit Ahmet Tor Kışlası nizamiyesinin 150 metre yakınında meydana gelen terörist saldırıda, askeri servis araçlarının hedeflendiği, ancak zamanlama hatası sonucu büyük bir facianın önlediği saptandı. 4 kişinin hafif yaralandığı olayla ilgili İskenderun Emniyet Müdürlüğü ekipleri patlama anından itibaren tüm delilleri ve verileri en ince ayrıntısına kadar değerlendirirken, olayın gerçekleştiği anı kaydeden MHP Grup Başkan Vekili Mersin Milletvekili Mehmet Şandır'ın kardeşi Garip Şandır'a ait akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası kayıtları büyüteç altına alındı.

KAMERAYA GÖRE KÖR NOKTADA PATLADI

Patlama noktasının, kameranın görüş alanının dışında kaldığı ancak patlama anının sarsıntısı, patlayan araç parçalarının savrulması ve ortaya çıkan dumanın kaydedildiği öğrenildi. Görüntülere yansıdığı kadarıyla da E-91 karayolunda Adana- İskenderun yönünde giden araç ve motosikletler de tek tek uzman ekiplerce incelenmeye alındı. Görüntülere, patlamada içerisinde 4 işçinin yaralandığı hafif ticari araç ile çevredeki vatandaşların bu aracın etrafında toplanmaları yansıdı.

Kamera incelemesi sürerken, bölgede kırsal alana sevk edilen özel hareket ve jandarma ekiplerinin, arama-tarama çalışmalarıyla operasyonları sürdürdükleri bildirildi.

YOL, 6 SAAT ULAŞIMA KAPATILDI

İskenderun'da dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamanın ardından E-91 karayolu, güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı. Akaryakıt istasyonunun bulunduğu patlama noktasının her iki tarafında, yaklaşık 2 kilometrelik güvenlik alanı oluşturulup, bu noktaya araç giriş çıkışına izin verilmedi. Araçlar çevre yoluna yönlendirilerek Denizciler Otoban Turnikeleri ile Akçay turnikelerinden geçişler sağlanırken, yol yaklaşık 6 saat sonra trafiğe açıldı.



UA(BY/SS)