Buluttepe Mahallesi'nde BDP Temsilciliği önünde BDP Parti Meclisi Üyesi Zeki Koç, İskenderun İlçe Eş Başkanı Şükran Laçin ve partililer bir araya geldi. 'Ölüm değil çözüm istiyoruz','Zindanlar kapatılsın tutsaklara özgürlük' yazan dövizler taşıyan partililer, bina girişinde oturdu.

Zeki Koç, burada yaptığı konuşmada, cezaevlerinde süren açlık grevinin 53'üncü güne ulaşıldığını belirtip "Ülkenin demokratikleşmesi için bedenlerini ölüme yatırmış durumdalar. Bu sorun ülkemizde yaşayan bütün insanların sorunudur. Burada amaç şudur ki, hiçbir insan ölmesin. Bu eylem ne polis, ne asker, ne gerilla, ne de açlık grevindeki insanların ölmemesine yönelik bir eylemdir" dedi.

BDP İskenderun İlçe Eşbaşkanı Şükran Laçin ise ölüm üzerinde siyaseti onaylamadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bu insanların dört duvar arasında verebilecekleri başka mücadele tarzı kalmadığı için bu ülkede yılladır süren Kürt sorununun demokratik çözümüne katkı sunabilmek için ölüm orucuna başlamışlar. 50 günü geçen bu süre zarfında toplum olarak gereken duyarlılığı göstermediğimiz düşüncesindeyiz. Bu nedenle, bir an önce ölümlerin durması için bizler de açlık grevine oturuyoruz. Barış istiyoruz, savaşın çığlığından bıktık artık. Adalet eşitlik ve kardeşlik bu topraklarda artık hak ettiği yere oturmalıdır. Bu nedenle biran önce ölümlerin durması için bizlerde açlık grevine oturuyoruz."

Cezaevlerinde yaşanan ölüm orucunun sonuçlana kadar parti üyesi 8 kişi de açlık grevine girerek destek vereceğini söyleyip, açlık grevini başlattılar.