Serginin açılış kokteylinde konuşan Nasuh Mahruki  “ Sergiyi AKUT’un 16 yılında, İskender Iğdır’ın aramızdan ayrılışının 12 yılına gelmesi nedeniyle, onun anısına açmak istedik. Burada gördüğünüz fotoğraflarda AKUT’un 16 yıllık birikimi içerisindeki operasyonlarından sizler için seçtiğimiz var " dedi. Türkiye’de insanların çok basit sebeplerden önlenebilir sebeplerden yaşamlarını yitirdiğini belirten Mahruki, “ Özellikle 17 Ağustos depreminden sonra silahlı kuvvetler, belediyeler, özel sektör, sivil toplum örgütleri, belediyeler ve devlet kendi içinde çok ciddi ekipler oluşturdu. Sonuçta Türkiye kazandı.”


Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner ise AKUT’un bugüne kadar unutulmayacak güzel işlere imza attığını kaydederek, “Bu nedenle kendilerini gönülden kutluyorum" dedi.


SERGİ 13 MARTA KADAR AÇIK

Yapılan konuşmaların ardından AKUT Başkanı Ali Nasuh Mahruki, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner’a “Vatan lafla değil eylemle sevilir” adlı kitabını hediye etti. Aydıner de Mahruki’ye günün anısına porselen takım hediye etti.  AKUT Arama Kurtarma Derneği'nin kurucularından da olan İskender Iğdır'ın 12. ölüm yıldönümü nedeniyle  düzenlenen sergi, 1-7 Mart Deprem Haftası süresince de gezilebilecek ve 13 Mart’a kadar açık kalacak.