4 çocuk annesi Şenay O.'nun uğradığı akıl almaz işkence, eşi Keramettin O.'nun geçen pazartesi günü jandarmaya giderek "Karıma saldırdılar" demesiyle ortaya çıktı. Rüstemler Mahallesi'ndeki eve giden jandarmanın perişan halde acılar içinde kıvranırken bulduğu Şenay O., çağrılan ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hemen müdahalesi yapılmaya başlanan talihsiz kadın, polise verdiği ifadede, "Beni bu hale eşim getirdi" dedi.

Bedensel engelli olan ve Keramettin O. ile 13 yıllık evli olduğunu söyleyen Şenay O., eşiyle 4 gün önce tartıştıklarını, tartışma sırasında da sinirlenen eşinin eline aldığı keserle başı ve ayaklarına vurduğunu, sonra da kaynar su ile kendisini haşladığını söyledi. Şenay O., "Ben acı içinde kıvranırken kocam ayağa kalkmamam için üzerime kaynar su döktü" dedi. Çocukların gözleri önünde eşi tarafından işkenceye uğrayan Şenay O., "Beni hastaneye götürmeyerek 4 gün boyunca evde tuttu. Sürekli tehditler savuruyordu. Komşularım şüphelenmeye başlayınca jandarmaya gitmek zorunda kaldı. Ama onlara da 'Saldırdılar' diye yalan söylemiş" dedi.

Vücudunda kırıklar, kesikler ve yanıklar bulunan Şenay O., sözlerini şöyle sürdürdü:

"O gece esrar içtiği için çok kötüydü. Eve gelerek odalarda başka erkek aradı. Benim eve başka erkek aldığımı iddia etti. Ben böyle bir şey olmadığını söyledim. Evde kimseyi bulamayınca bana saldırdı. Ayaklarıma ve kafama keserle vurdu. Üzerime kaynar su döktü. Şikayetçiyim."

Jandarmanın gözaltına aldığı Keramettin O., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. İşkenceci koca Keramettin O., Ferizli Cezaevi'ne gönderildi.

ÇOCUKLARI KORUMA ALTINDA

Annelerine yapılan işkencelere şahit olan kızları Y.O. (12) ve S.O. (8) ile 4 yaşındaki erkek çocukları H.O. ve 3 yaşındaki Ş.O.'nun Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından koruma altına alınmasına karar verildi. 4 kardeş, jandarma tarafından evden alınarak Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. En büyüğü 12, en küçüğü 3 yaşında olan çocukların yaşadıkları olaylardan dolayı psikolojik destek alacakları da belirtildi.

TECAVÜZ DE ETTİ İDDİASI

Eşi tarafından işkenceye uğrayan Şenay O.'nun verdiği ifadede ise eşi Keramettin O.'nun evde işkence yaptığı 4 gün süre içerisinde yaralı ve yanık halde iken kendisine tecavüz de ettiğini söylediği öğrenildi.

Yakınlarına psikolojisinin çok bozulduğunu, eşinden boşanmak için dava açacağını söyleyen, vücudunda yanık oluşan ve kafasına aldığı darbelerin ardından ameliyat edilen talihsiz kadın, tedavisinin sürmesi için İstanbul'da Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 




O.: Okyar