Daha çok trafik kazası geçirmiş, işkence ve şiddete maruz kalmış sokak hayvanların tedavisi için 2008 yılından bu yana hizmet veren Denizli Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nde, 1 hafta önce, kaynar suyla haşlanmış, kuyruğu kesilmiş, başına ve vücudunun çeşitli yerlerine sert bir sert cisimle vurularak yaralanmış halde getirilen 3 aylık sokak köpeği tedavi edildi. 3 veteriner, 2 sağlık memuru ve 2 görevliyle hizmet veren klinikte, yavru köpeğe yanık ve açık yara tedavisi uygulandı.

'Mazlum' adı verilen yavrunun tedavisinin bir süre daha devam edeceğini belirten klinik müdürü veteriner Emine Dangal, “Mazlum’un yaraları büyük ölçüde iyileşti. Bir süre sonra eski sağlığına kavuşacak. Mazlum’u sahiplenen olmazsa tamamen iyileştikten sonra kısırlaştırıp, doğal ortamına yani sokaklara bırakacağız” dedi.

Geçen yıl 5 bin 800 sokak hayvanını muayene ettiklerini, bunlardan 3 bin 600’ünü kısırlaştırıp, doğal ortamlarına bıraktıklarını da belirten Emine Dangal, “Sokak hayvanlarının en önemli sorunu trafikteki yoğunluk. Bir çoğu trafik kazasında ya ölüyor ya da sakatlanıyor. Hayvanların 2’nci önemli sorunu da şiddet ve işkenceye maruz kalmaları. Maalesef, hemen her gün şiddet ve işkence görmüş hayvan kliniğimize getiriliyor. Lütfen sokak hayvanlarına zarar verilmesin” diye konuştu.



FI(İÖ/AAA)