Geçen cuma günü Ceyhan İlçesi'nde Gaziosmanpaşa Polis Merkezi civarında sabaha karşı bulunan ve adının Ali olduğun söyleyen küçük çocuk, yapılan ilk muayenenin ardından Adana merkezdeki Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sevgi Evleri'ne yerleştirilerek devlet koruması altına alındı. Soyadını veya ailesinin kim olduğunu söyleyemeyen Ali'yi bugün Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Vali Coş, küçük Ali'nin tedavisine başlandığını ayrıca bu işkenceyi yapan sorumluların bulunması için çalışmaların hızlandırıldığını belirtti.

"YAKINLARININ BULUNMASI İÇİN ANONS YAPILIYOR"

Ceyhan'da belediye hoparlöründen anonslar yapılarak çocuğun yakınlarına ulaşılmaya çalışıldığını belirten Coş, "Çocuk devlet koruması altına alınmıştır. İsminin Ali olduğunu söyleyebiliyor. Gerekli araştırmalara başlandı. Belediye hoparlöründen anons da edilerek her türlü araştırma yöntemleriyle ailesini tespite yönelik çalışmalar devam ediyor. Ancak henüz bir ipucu elde demedik" dedi.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN VE BAKAN ŞAHİN DE İLGİLENİYOR"

Hekimlerin önerileri doğrultusunda küçük Ali ile ilgilenildiğini, ancak çocuğun vücudunda bulunan bazı bulgulardan daha öncede şiddete maruz kaldığını tahmin edildiğini belirten Coş, şöyle devam etti:

"Biz daha çok çocuğun uğradığı psikolojik travmadan başlayarak, geçmişte maruz kaldığı kötü olaylardan nasıl arındırabiliriz, bu konuda ilgili uzmanlardan istifade ediyoruz. Psikiyatrik ve psikolojik durumu ile ilgileniyoruz. Görevli hekimlerin önerisi doğrultusunda ilgileniliyor. Ayrıca pazartesi günü klinik şartlarda tedavi altına alınması söz konusu. Çocuk psikiyatri servisinde tedavi altına alınacak. Çocuğun bedeninde daha önce yaşadığı maruz kaldığı şiddet olduğu tahmin edilen bulgular var. Bu izler çerçevesinde yapılması gerekenleri değerlendireceğiz. Sayın Başbakanımız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız da ilgileniyor. Ali'nin durumu hakkında bilgi aldılar. Akşam Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin de Ali'yi ziyaret etmeyi planlıyor."

DAHA ÖNCEKİ ŞİDDETİN BULGULARI

Küçük Ali'yi ziyaret ederek muayene eden Çocuk Psikiyatrı Yrd. Doç Dr. Gonca Çelik, ilk bulgulara göre Ali'de, uzun süreli bir istismar gözlemlediğini, bu çerçevede tedavi uygulanacağını belirtti.