Gece hastanede hayatlarını kaybeden Ali Eski ve Hediye Eski'nin ölüm haberlerini alan Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ndeki yakınları büyük üzüntü yaşadı. Annelerinin ardından babalarının da evden ayrılmasından sonra Ormanlı Beldesi'ndeki amcalarının yanına giden Eski çiftinin kızları 12 yaşındaki Tuana, 10 yaşındaki Tuğçe ve 6 yaşındaki Arife, ölüm haberiyle gözyaşlarına boğuldu. "Anneciğim seni çok özledim" diyerek ağlayan Tuana ile Tuğçe'yi, amcaları İsmail, yengeleri Pakize ve kuzenleri teselli etmeye çalıştı.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda iş yapan taşeron bir firmada işçi olarak çalışan Ali Eski'nin, eşini vurmadan önce büyük kızı Tuana'yı cep telefonundan arayıp, "Ya beni ya da annenizi seçeceksiniz" dediği ortaya çıktı. Ali Eski'nin yeğeni 15 yaşındaki Ayfer Eski, amcası aradığında Tuana'nın yanında olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Amcam saat 18.30 gibi Tuana'yı aradı. 'Ya beni ya da annenizi seçeceksiniz' dedi. Diğer kızları da yanımızdaydı. Kızlar biraz düşündü. Amcam bir kaç dakika sonra yeniden aradı. Kızlar 'Annemizi istiyoruz, ama baba seni de istiyoruz' dediler. Amcam da 'öyle bir şey olmayacak' dedi. Sonra yengemin sesi geldi. O da öyle bir şey olmayacağını söyledi. Kızlar ağlamaya başladı. Amcam o sırada, 'hepsi senin yüzünden' diyerek birisine vurmaya başladı. O sırada Tuana, 'baba yapma' diye bağırdı ve kızlar ağlamaya başladı. Sonra telefon kapandı."

GERİ GETİRMEK İÇİN PEŞİNDEN GİTTİ

Ali Eski'nin diğer yeğeni Selahattin Eski de "Amcamın maddi ve ailevi sorunları vardı. Yengemle de kavga etmişler. Amcamın oldukça fazla borcu varmış. Yengem Çanakkale'ye kaçmış. Amcam Çanakkale'ye gidip yengemi geri getireceğini söyledi. Gittiğini bile bilmiyorduk. Yengem burada bir yakının yanına gitmiş. Onlar Çanakkale'ye gidince yengem de onlarla birlikte gitmiş. Yengem orada amcamın geldiğini öğrenmiş ve kaçmaya başlamış. Ama amcam onu yakalamış. Silahı nereden bulduğunu bilmiyorum. Borcu olabilir ama herkes onu çok severdi. İyi birisi olarak bilinir" dedi

ÖLDÜKLERİ GÜN ELEKTRİKLERİ KESİLDİ

Ali Eski'nin, çevresine olan borçları nedeniyle eşi Hediye Eski ile aralarının bir süredir açık olduğu belirtildi. Ailenin, borçlar nedeniyle ev kirası ve elektrik faturalarını ödemekte sıkıntı yaşadığı, Hediye Eski'nin de bu yüzden eşiyle tartıştıktan sonra evi terk ettiği ileri sürüldü. Eski çiftinin öldüklerinin ardından bu sabah Kavaklık Mahallesi Göçmenler Sokak'ta kirada oturdukları evin elektriği, 350 liralık borç nedeniyle kesildi. Ev sahibi Ahmet Altay'ın, "Burada oturanlar öldü" diyerek uyarmasına rağmen görevliler evin elektriğini kesti.

Ev sahibi 62 yaşındaki Ahmet Altay, Eski çiftinin kendisine 6 aylık kira borcu olduğunu söyledi. Altay, "Bana borcunu ödeyeceğini söyledi. Ben de 'tamam' dedim. Bugün elektriği de kestiler. Daha önce de bir kaç kez gelmişlerdi elektriği kesmek için" diye konuştu.

Ali ve Hediye Eski'nin cenazelerinin, yarın Ereğli'de toprağa verilecek.



İlhan ÇETİN/ EREĞLİ (Zonguldak),



İÇ(EE/AK)