Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde oturan, 6, 10 ve 12 yaşlarında 3 çocuk annesi Hediye Eski, şiddetli geçimsizlik yaşadığı eşi Ali Eski'den 5 gün önce kaçarak, Çanakkale'deki yakınlarının yanına sığındı. Ancak Ali Eski, eşinin izini bulup, barışmak istediğini söyleyerek, buluşmak istedi.

Hediye Eski, yanlarına sığındığı Gülşen Korkmaz ve kızı Buket Korkmaz ile birlikte şehir iskelesinde eşi Ali Eski ile bir araya geldi. Barış buluşmasında tartışma çıktı. Öfkeli koca, eve dönmek istemediğini söylediği ileri sürülen eşi Hediye Eski'yi, belindeki tabancayı çekerek başından vurdu. Hediye Eski, kanlar içinde yüzükoyun yere yığılıp kaldı. Silah sesi üzerine olay yerine çok sayıda polis geldi. Ali Eski, bu sırada kendisine engel olmak isteyen Gülşen Korkmaz'ı tabancanın kabzasıyla başına vurarak yaraladı.

Polislerin 10 dakika süren ikna çabalarına rağmen direnen Ali Eski, cep telefonundan birilerini aradıktan sonra eşini vurduğu tabancayı şakağına dayayıp, çevredekilerin ve polislerin gözü önünde tetiğe bastı.

Ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hediye ve Ali Eski çifti, ameliyata alındı. Ancak doktorların tüm çabalarına rağmen Hediye Eski bugün saat 01.00 sıralarında, eşi Ali Eski ise saat 06.30 sıralarında yaşamlarını yitirdi.

Çiftin cesetlerinin otopsi yapılmak üzere önce İstanbul Adli Tıp Kurumu Morgu'na, buradan da toprağa verilmek üzere memleketleri Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne gönderileceği bildirildi.

Öte yandan aynı olayda silah kabzasıyla başından yaralanan Gülşen Korkmaz ise tedavi gördüğü Özel Anadolu Hastanesi'nden taburcu edildi.



ES,BG,EK(AÖ/SS)