Antalya'da bankalara ait ATM'lerin kart giriş yuvalarına iskambil kağıdı yerleştiren iki kişi, işlem yapmak için gelen müşterilerin kartlarının sıkışmasını sağlıyordu. Şüphelilerden biri yardım bahanesiyle kurban seçtikleri kişinin yanına gelerek kartının şifresini öğreniyor, ardından, "Bu cihaz kartı yutmuş, bence bankaya git ve yeni kart iste" diyerek ATM'nin önünden ayrılıyordu. Müşterinin de ayrılmasının ardından geri gelen ikinci şüpheli, cımbızla kartı sıkıştığı yerden çıkartıp öğrendikleri şifresi ile başka bir ATM'den para çekiyordu.

Lara bölgesinde bir ATM'de Mehmet Emin Dönmez'in hesabından günlük para çekme limiti olan 1000 lira çeken iki şüpheli, ardından da aynı ATM üzerinden başka kartlara havale yaptı. 4 hesaba bağlı karttan da 1000'er lira olmak üzere 4 bin lira daha çeken şüphelilerden Hikmet Ö., polis baskınıyla suçüstü yakalanırken, diğer şüpheli kaçtı. Kartı ATM'de sıkışan Dönmez'in banka şubesine yaptığı başvuru üzerine polis devreye girdi.

Son 1 ay içerisinde Ankara, Antalya, İstanbul ve Muğla'da 36 olaya karıştığı belirlenen Hikmet Ö., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Kimliği belirlenen ikinci şüpheliyi yakalama çalışması sürüyor.



SK(SU/CK)



Hikmet Ö.: Öztürk