Fethiye İşitme Engelliler Derneği ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu işbirliğinde açılan herhangi bir engeli bulunmayanların katıldığı işaret dili kursunun sertifika töreni, Fethiye İşitme Engelliler Korosu'nun sıra dışı konserine sahne oldu. Polis, hemşire, doktor, zabıta ve pek çok meslek grubundaki 21 kişiden oluşan koro, saz eşliğinde seslendirilen şarkıları, salonu dolduran işitme engelliler için işaret diline çevirdi. Koroyu, eğitmen tercüman Kezban Kuruduru yönetirken, konseri izleyen işitme engelliler de şarkılara işaret diliyle eşlik etti. Bazı şarkıların sözlerini ilk kez anlama fırsatı bulan işitme engelliler, konseri ilgiyle izledi. Konserde koro tarafından işaret diline çevrilen Aşık Veysel’in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' adlı türküsü, salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. İşitme engelliler, beğenilerini alkışlarla ortaya koydu. Konserin son bölümünde koronun seslendirdiği 10'uncu Yıl Marşı da işaret diline çevrildi. Marş sırasında salonda büyük coşku yaşanırken, konser sonunda izleyenler koroyu dakikalarca ayakta alkışladı.

‘TÜRKİYE’DE BİR BENZERİNİ DAHA DUYMADIM’

Gördükleri karşısında çok duygulandığını belirten Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Koftu, böyle bir konseri daha önce izlemediğini belirtti. Yıllardır halkın diline pelesenk olmuş türküleri işitme engellilerle birlikte söylediklerini kaydeden Koftu, "Türkiye'de benzer bir konserin daha önce verildiğini duymadım. İşaret dili kursunu başarıyla tamamlayan koro üyeleri, şarkıları başarıyla işaret diline çevirerek işitme engellilerin anlamasını sağladı. Kursun ne kadar başarılı geçtiğini anlamamıza yardımcı olan bir konser oldu" dedi.

KURS AMACINA ULAŞTI

Fethiye İşitme Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Emre Doğanoğlu ise konserle birlikte kursun amacına ulaştığını bir kez daha gördüklerini belirtti. Koro üyelerinin polis, hemşire, belediye zabıtası gibi kamu kurumlarında çalışan memurlardan oluştuğunu kaydeden Doğanoğlu, "Amacımız koro sayesinde işitme engellilerle iletişim kurmaktı. Koromuz, bize daha önce benzeri görülmemiş bir konser sundu. İşaret dilinin altyapısını bu kadar sevecen bir şekilde işitme engellilerimize aktardıkları için koromuzu bir kez daha kutluyorum" diye konuştu.