Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin organizasyonunda Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda düzenlenen festivalde engelli gençler çeşitli dans gösterileri sundu. Etkinliğe Ankara'dan katılan Devinimler Yaşam Sevinci Dans Topluluğu modern dans gösterisi sundu. Tekerlekli sandalyeli iki engellinin de aralarında bulunduğu dans topluluğunun sunduğu gösteri, uzun süre alkış aldı. Azerbaycan ve Romanya ile çeşitli illerden gelen engelliler de halk oyunları oynadı. Festivalin en ilginç gösterisine ise Diyarbakırlı işitme engelli gençler imza attı. İşitme engelli gençler, davul ve zurnayı duymadan, uyum içinde halk oyunları gösterisini gerçekleştirdi. Seyircilerin ayakta alkışladığı gençleri kutlayan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise "Çok duygulu anlar yaşanıyor. Gençlerimizin gösterilerini hayranlıkla izliyoruz" dedi.

Engellilerin hayatını kolaylaştırmaya çalıştıklarını vurgulayan Aldırmaz, "Gönüllerinde engel olmayan hiç kimse engelli değildir. Bunu böyle kabul ediyoruz. Buradan bütün yerel yöneticilere, belediye başkanı arkadaşlarıma sesleniyorum; engellilerle engelsizlerin birlikte kullanmadığı hiçbir mekan tam değildir, hala şantiye halindedir. Bunların bir an önce tamamlanması gerekiyor" diye konuştu.

Festival hakkında görüşlerini bildiren Engelli Meclisi Başkanı Ali Durankaya ise "Dünya Engelliler Günü, ülkenin dört bir yanında kutlanıyor. Ancak en geniş kapsamlı kutlamayı düzenlediğimiz bu festivalle gerçekleştiriyoruz. Organizasyon ekibimizle birlikte güzel bir festival hazırladık. Yurtdışından ve ülkenin her coğrafyasından katılımcılarımız var. Bu yıl gözetlediğimiz eksiklikleri gidererek, önümüzdeki yıllarda geniş kapsamlı bir festival gerçekleştireceğiz" dedi.