Balıkesir Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi Mekanik İşler Teknikeri Mehmet Dağdelen ve Elektrik Teknikeri Fatih Diker'in 14 günde tamamladığı LED Türk Bayrağı, Balıkesir İzmir karayolunun 13'ncü kilometresinde bulunan İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin 25 metre yüksekliğindeki kireç silosuna, 2 vinç kullanılarak monte edildi. Geceleri 6-7 kilometre uzaklıktan bile fark edilen LED bayrak, belirli aralıklarla 3 ayrı şekilde görülebiliyor. Işıklı dev bayrak, projektör aydınlatmasıyla normal bayrak gibi, LED'ler yandığında ışık saçan ve sadece hilal ile yıldız gibi görülüyor.

GECELERE GÜZELLİK KATIYOR

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, "Özellikle son zamanlarda ülkemizde milli ve manevi değerlerde bir erozyon olduğunu üzülerek görüyoruz. Başta şahsım olmak üzere çalışanlarımızla bu durumu `Türkiye'nin gündemine nasıl getiririz' diye düşündük ve bir çalışma yaptık. Bilindiği gibi Balıkesir Belediyesi'nin içme suyu arıtma tesisi Ege Bölgesi'ni Marmara Bölgesi'ne bağlayan en büyük karayolunun yanında bulunuyor. Her gün binlerce araç bu yoldan geçiyor. Böyle bir yere özellikle geceleri LED ile dev bir Türk Bayrağı yapılınca vatandaşlarımızın hoşuna gideceğini düşündük. Teknik personelimiz bu görevi üstlendi. 400'ü ay ve yıldızda olmak üzere toplam 1400 LED'i nakış gibi işleyerek uzun kenarı 6, kısa kenarı 4 metre, hilalinin çapı 2 metre olan dev bir bayrak yaptılar ve 25 metre yüksekliğindeki kireç silosunun üzerine monte ettiler. Arkadaşlarımızın yaptığı araştırmada 24 metrekarelik LED bayrağın Türkiye'deki, bu tür bayrakların en büyüğü olduğunu öğrendik. Bayrak, geceleri kilometrelerce uzaktan görülebiliyor. Vatandaşlarımızdan bu çalışma ile ilgili yüzlerce teşekkür aldık" dedi.

Başkan Ok ayrıca, Balıkesir Belediyesi tarafından 28 Ekim Pazar günü saat 16.00'da Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ise, Atatürk Stadyumu önündeki tören alanında 5 bin Türk Bayrağı dağıtacaklarını açıkladı.



HD (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)