Işık Üniversitesi Mezuniyet Töreni’nde dört ayrı fakülte ve 30 akademik birimden lisans 535, lisansüstü 163 olmak üzere toplam 698 yeni mezun hayata adımını attı. Törene Çekmeköy Kaymakamı Mehmet Arslan ve Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu da katıldı.

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak, törende yaptığı konuşmada mezunlara ve ailelerine seslenerek Işık Üniversitesi’nin Feyziye Mektepleri Vakfı’nın 126 yıllık eğitim birikiminden aldığı güce dikkat çekti. Konuşmasında Cengiz Aytmatov’un ünlü yapıtı ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’dan ‘sevgi, emektir’ alıntısına yer veren Rektör Kıyak, evrende en güçlü duygunun sevgi olduğunu söyleyerek, sevgiyi kalıcı kılanın emek olduğunu ifade etti. Emek verilmeden elde edilen hiçbir başarının kalıcı olmayacağına dikkat çeken Rektör Kıyak, konuşmasında ailelere de seslenerek “Bugün burada birlikte tanık olduğumuz çocuklarımızın mezuniyet günü yıllarca verdiğiniz emeklerin küçük de olsa bir karşılığıdır” dedi. Kıyak, mezunlara da 'Dünya hiç olmadığı kadar fırsatlarla dolu günümüzde. Şans değil fırsat… Ve bu fırsatlar sizin ayağınıza gelmeyecek. Siz onları bulup değerlendireceksiniz” diye seslendi:

Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucu Rektörü Prof. Dr. Sıddık Yarman ise konuşmasında bir eğitim kurumu olarak üniversitelerin köklülüğü ve başarısının mezunlarının başarısına bağlı olduğuna dikkat çekti. Başarının sırrının hedefli ve amaçlı çalışmak olduğunu belirten Prof. Dr. Yarman, mezunlara Atatürk’ün de altını çizdiği ‘bilim’ ve ‘akıl’ yolundan ayrılmamak tavsiyesini hatırlattı.

Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Başkanı Yük. Müh. Tufan Durgunoğlu da Işık Üniversitesi mezunlarının bundan sonra çok daha zor bir okula başladığına dikkat çekti. Ancak Işık Üniversitesi’nin eğitim felsefesi doğrultusunda öğrencilerin matematik, fizik gibi temel bilgilerin yanı sıra neyi ve nasıl düşüneceklerini de öğrendiklerini ve ‘iyi birer insan’ olarak mezun olduklarını belirtti.  

(BB) (FOTOĞRAF)