Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından 4 ay süren telefon ve fiziki takibinden ardından 4 gün önce yapılan operasyonda organize bir şekilde hırsızlık yaptıkları belirlenen 12 kişi gözaltına alındı. Liderliğini polise çok sayıda geliş kaydı bulunan Halil T.'nin (34) yaptığı şebekenin özellikle Anadolu Yakası'nda hırsızlık yaptıkları öğrenildi.


Hırsızlık Büro Amirliği dedektifleri telefon dinlemeleri sırasında hırsızların 18.00 ile 22.00 saatleri arasını tercih ettiğini belirlendi. Bu saatler arasında rastgele dolaşan çete elemanlarının ışığı yanmayan evleri kendilerine hedef seçtikleri öğrenildi. Kapı kilitlerini kırarak içeri giren hırsızların ziynet eşyası ve elektronik eşyaları alarak kaçtıkları belirlendi.


YEMEK YEDİN Mİ?


Polis soruşturma sırasında zanlıların yakalanmamak için kendi aralarında cep telefonundan şifreli konuştuklarınıda tespit etti. Polisin 4 aylık takip sonucu çözdüğü bazı şifre kelimeleri ise şöyle;

Teyzemlere gidiyorum: Hırsızlığa çıkıyorum.

Teyzemlere gittim: Şu anda hırsızlık yapacağım evin içindeyim

Yemek Yedin mi?: Evde çalınacak bir şey buldun mu?.

Hayır yemedim: Çalınacak kayda değer bir şey yok


Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlıların 44 eve girerek hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Çete reisi Halil T. önceki gün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Poliste işlemleri tamamlanan 11 kişi ise bugün Kartal Adliyesi'ne sevk edildi.


(BB)