Olay, Üsküdar Hacı Esma Hatun Mahallesi Selvilik Caddesi’ndeki Sultantepe İlköğretim Okulu inşaatında meydana geldi. Deprem yönetmeliği gereği yıkılan okulun yeniden yapımında kalıpçı ustası olarak çalışan İlhan Togar, iskelede çalıştığı sırada dengesini kaybetti. 5 metre yükseklikten beton zemine düşen Toygar’ın sağ ayağı kırıldı. İlhan Togar’ın çığlıklarını duyan arkadaşları hemen yardıma koştu.

İlk yardımı arkadaşları tarafından yapılan işçiyi kurtarmak için itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin gelmesinin ardından kurtarma çalışmaları başladı. İnşaatta kullanılan bir vinçle işçinin düştüğü yere inen sağlık ekipleri, arkadaşlarının da yardımıyla İlhan Togar’a boyunluk takarak, emniyet kemeriyle sedyeye sabitledi.

Sağlık ekiplerinin ardından işçinin yanına inen itfaiye ekipleri gerekli tertibatı aldıktan sonra vinçle yaralıyı düştüğü yerden çıkardı. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan İlhan Togar, tedavinin ardından taburcu edildi.


(BB) (FOTOĞRAF)