'TAZMİNAT İÇİN ESKİ PATRONUNU EKMEK BIÇAĞIYLA KAÇIRDI'  başlıklı haberimizi, kaynağından yapılan düzeltme nedeniyle yeniden veriyoruz.

----------

YENİDEN



Selahattin BUDAKOĞLU/ BURSA, - BURSA’da işten çıkarılıp tazminatını aldıktan sonra diğer çalışanlara kötü örnek olduğunu iddia ettiği işçiyi bıçak zoruyla kaçırıp tehdit eden patronun kardeşi tutuklandı.

Olay Merkez Yıldırım İlçesi Duaçınarı Mahallesi Karlıdağ Caddesi üzerindeki bir nakliyat firmasının önünde meydana geldi. İddiaya göre 25 yaşındaki Murat K. ağabeyi olan nakliyat firması sahibinin işine son verdiği 35 yaşındaki Halil Y.’nin tazminatını aldıktan sonra diğer çalışanları da yönlendirip dava açmalarına yardımcı olmasına sinirlendi. İddiaya göre 16 yaşındaki A.K. ve 17 yaşındaki S.K. ile birlikte gittiği işyerinin önünde Halil Y.’nin boğazına ekmek bıçağı dayayan Murat K. zorla araca bindirerek Demirtaş Barajına götürdü.

Şüpheli Murat K., Halil Y.’yi diğer işçilerle tazminat konusunda konuşmamasını söyleyerek kendi aldığı 2 bin 700 TL’yi de geri iade etmesini istedi. Halil Y.’nin parayı geri ödeyeceğini söylemesi üzerine Murat K. ve yaşı küçük iki kişi, Halil Y.’yi tekrar Duaçınarı Mahallesi’ne bıraktılar.

Görgü tanıklarının ifadeleri üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri Halil Y.’nin şikayetçi olmamasına rağmen Murat K. ve yaşı küçük iki kişiyi gözaltına aldı. 'Hürriyeti tahdit ve tehdit' suçlamalarından mahkemeye çıkartılan Murat K. tutuklanarak cezaevine gönderilirken yaşı küçük iki zanlı ise sevk edildikleri adli makamlarca serbest bırakıldılar.



SB(FK/AAA)