Turhal-Zile İlçeleri arasında 4 yıldır faaliyet gösteren Jes tekstil fabrikasında işlerin yolunda gitmemesi nedeni ile son aylarda sıkıntı yaşanmaya başladı. Fabrikada çalışan 120 işçi, 2 aylık maaşlarını ve gece mesailerinin ücretini alamadı. Sıkıntılarının artmasından sonra işletme sahibi 30 yaşındaki Fatih Burak Abdioğlu, iddiaya göre, geçen salı gecesi mesaiye kalan işçilere ertesi gün için tam gün izin verdi. Çarşamba günü ise fabrikasında bulunan malzemeleri yükleyerek ilçeyi terk etti. Ertesi gün gelen işçiler fabrikanın kapalı olduğunu görünce büyük şok yaşadı. Fabrikanın kapandığı ve eşyanın taşındığını öğrenen işçiler hem ücretlerinin verilmeyişine hem de işssiz kalmalarına isyan etti.

'ŞİKAYETÇİYİZ'

Bugün fabrika önüne gelen az sayıda işçiden Hüseyin Bilgili 6 aydır fabrikada çalıştığını söyleyerek, "Biz hiçbir şey yokmuş gibi çalışmaya devam ettik. Herkes burada sabah 8 akşam 10'a kadar çalışıyordu. Bazı günler burada sabahladık. O gün sabaha kadar çalıştığımız için bize 'İzinlisiniz' dediler. Aynı gün fabrika sahibi bütün makineleri, her şeyi alıp gitmiş. Herkesin ikişer aylık maaşı ve mesaisi duruyor. Savcılığa şikayette bulunduk" dedi.

Fabrikada 3 yıldır çalışan Necla Alkan ise "Biz iki aydır mesaideyiz. Pazar günleri sürekli çalışıyoruz, itiraz edene kapı gösterildi. Şimdi biz mağdur durumdayız. Üniversitede okuyan çocuğuma para gönderemiyorum. Fabrika yöneticilerinden şikayetçiyiz" diye konuştu.

'PERSONEL ALIMI' PANKARTI ASILI KALDI

Bu arada, kapısına kilit vurulan fabrikanın duvarına, 'Jes tekstilde çalıştırılmak üzere bay-bayan personel alınacaktır. İyi derecedeki makinecilere 650 TL ücret verilecek ayrıca SSK yapılacaktır. Yetiştirilmek üzere vasıfsız yaşları 17-25 arası bayan personel alınacaktır' pankartının asılı olduğu görüldü. Bu pankartın daha önceden işçi alımı için hazırlandığı öğrenildi. Öte yandan, fabrikanın ilçede çok sayıda esnafa da borcu bulunduğu öğrenildi. Fabrika sahibinin nerede olduğu ise bilinmiyor.



MT,FY(EA/CK)