Kaza, bugün saat 08.30 sıralarında merkez Karatay İlçesi Çimenlik Caddesi'nde meydana geldi. 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'ne işçi taşıyan 45 yaşındaki Zeydullah Tuvan, yönetimindeki 42 ATJ 46 plakalı midibüsüyle giderken, yolun karşısına geçmek için bekleyen Emirhan Altay, anneannesinin elini bırakıp yola aniden fırladı. Çocuğun fırladığını gören Tuvan da çarpmamak için direksiyonu kırınca, kontrolden çıkan midibüs orta refüjü aşıp, karşı yönden gelen Hotamış Belediyesi'ne ait yolcu taşıyan Bayram Ali Uzundemir'in kullandığı 42 L 9329 plakalı midibüse çarptı.

Kazada, Hotamış Beldesi'ndeki kızının yanından evine dönmek üzere olan 58 yaşındaki Şerife Harmankaya yaşamını yitirirken, yola fırlayan Emirhan Altay, midibüslerin sürücüleri Zeydullah Tuvan ile Bayram Ali Uzundemir ile birlikte 15 kişi yaralandı. Yaralılara ilk müdahale kaldırımlarda yapıldı. Yaralılar, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Bazı yaralılar gözyaşlarına hakim olamadı. 

Kazayı duyup gelen Şerife Harmankaya'nın yakınları da sinir krizi geçirdi. Harmankaya'nın cesedi otopsi yapılmak üzere Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.



TY(İA/AAA)