İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen, Doğu Perinçek’in eşi Şule Perinçek’in de aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi, bugün saat 12.00’de ellerinde parti ve Türk bayrakları ile Molla Hasan Parkı’nda toplandı. Gruba, Atatürkçü Düşünce Derneği Kiraz Şubesi, Türkiye Gençlik Birliği, Cumhuriyet Kadınları Derneği Kiraz ve Foça Şubeleri de destek verdi. 'Özel Görevli Mahkemeler Kaldırılsın', 'İnfaza Dönüşen Tutukluluklara Son Verilsin', 'Yurtseverler Serbest Bırakılsın', 'Türkiye-Suriye Kardeştir Savaşa Hayır', 'Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız Türkiye', 'Ergenekon Şehitlerini Unutmayacağız', 'Özgür Cesur Doğu Perinçek' yazılı pankart ve dövizler açan grup, daha sonra 500 metre mesafedeki Köprübaşı Meydanı’na kadar yürüdü. Grup, polisin geniş güvenlik önlemlemleri altında, yol boyunca slogan attı.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İl Başkanı Tugay Şen bir iktidar yürüyüşü başlattıklarını belirtti. Şen, “Dört gün boyunca yürüyeceğiz. Bu yürüyüşümüz, sadece İzmir’de değil Türkiye’nin her noktasında gerçekleşecek. Bu mücadelelerimizin sonucunda Türkiye’nin başına çöreklenenlerin saltanatı yıkılacaktır” dedi.

“MİLLİ HÜKÜMETİMİZİ YENİDEN KURACAĞIZ”

Şule Perinçek ise Kiraz’ın adının tarihe başka bir şekilde yazılacağını ileri sürüp, “Bugün bizim görüş günümüzdü. Ama önce canan, önce Kiraz. Gelin hep birlikte gidelim. Aşalım o zindanların duvarlarını. Onların yürekleri özgür, onları hapsedemezler. Sadece o duvarları aşmak yetmiyor. Duvarların içinde ayrıca hücre duvarları var. Biz hepsini aştık. Soracağız o değerli genelkurmay başkanlarıma, orgenerallerime, Hasdal’dakilere, Silivri’dekilere, aydınlara, gerçek gazetecilere, Doğu Perinçek ve Mehmet Perinçek’e “Soracağız haliniz nicedir. Onlar diyecekler ki memleketimizin hali nicedir. Onlara iyi bir yanıt verebilmek için buradayız. Onlar memleketimizin halini sordukları için şimdi hücrede tutuluyorlar. Birgün onları hep birlikte Silivri’den özgür bırakacağız. Ankara’ya götürerek milli hükümetimizi yeniden kuracağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından grup, yaklaşık 75 metrelik kortej oluşturup, yürüyüşüne devam etti. Dört gün sürecek ve 24 Mart’ta İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek yürüyüş boyunca grup, 11 ilçe, 7 belde ve köyde basın açıklaması yapacak. Ayrıca Ödemiş ve Torbalı İlçeleri ile Kemalpaşa’ya bağlı Sarılar Köyü’nde “Doğu Perinçek ve Yurtsmeverlere Özgürlük” geceleri düzenlenecek.