Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, bir işadamının ihbarı üzerine çek- senet tahsilatı yapan, işadamlarını kaçırıp haraca bağlayan bir çete ile ilgili çalışma başlattı. Ekipler, yaklaşık 3 aylık teknik takibin ardından özel harekat polisinin de katıldığı ve 'kirpi' adı verilen bir operasyonla, çete elebaşı 'Kirpi' kod adlı Kemal A. ile Sedat Y., Gökhan T., Erkan T., Ali Y. ve Murat Y.'yi gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 7 kar maskesi, hırsızlık suçunda kullanılan kapı kilidi kırma aparatları ve tornavidalar ele geçirildi.

İŞADAMLARINI AHIRDA TUTMUŞLAR

Çetenin kullandıkları lüks araçlarla takip ettikleri işadamlarını kar maskesi takarak silah zoruyla kaçırdıkları, ardından para alıp, boş senet imzalatarak borçlandırdıkları öne sürüldü. İddiaya göre gayrimenkul ticareti yüpün Ankaralı işadamı Abdullah A.’yı kaçırarak Karapürçek Kavaklı Köyü’ndeki bir ahırda rehin tutan çete üyeleri, Abdullah A.'nın ortağı Kutay S.'yi de 3 gün sonra evinin önünden silah zoruyla kaçırdı. Çete üyeleri, kaçırdıkları işadamı Kutay S.'ye 'Ortağın Abdullah A. iki gündür ellimizde. Bankada 137 bin lira paranız var. Ya o parayı verirsin, ya da hem seni hem de ortağını öldürürüz' diye tehdit ettiği öne sürüldü. Bunun üzerine Kutay S.’nin birlikte bankaya gidip, hesabındaki 137 bin lirayı çekerek çete üyelerine verdiği kaydedildi. Bununla da yetinmeyen çete üyelerinin, Kutay S.’yi, ortağını tuttukları Karapürçek Kavaklı Köyü’ndeki ahıra götürdükleri ve burada her iki işadamına ayrıca 113 bin liralık senet imzalatarak, 'Gidin bu borcunuzu ödeyin, polise giderseniz sizin ve ailenizin başına gelecekleri görürsünüz' diye tehdit ederek bıraktıkları ortaya çıktı.

BALIKESİR VE ANTALYA'DA DA İŞADAMLARI TEHDİT EDİLMİŞ

Çete üyelerinin Balıkesir’in Bandırma İlçesi'nde bir işyerini kurşunladığı ve iş yeri sahibini Ankara’ya kaçırmak istedikleri de ortaya çıktı. Çete üyelerinin Antalya’da bir işadamını kaçırmak için hazırlık yaptığı, ancak hava şartlarının el vermemesi nedeniyle bu planlarını erteledikleri kaydedildi.

ÖNCE TAKİP SONRA KAÇIRMA

Bu arada çete üyelerinin işadamlarına yönelik kaçırma görüntüleri de güvenlik kameralarına yansıdı. Çete üyelerinden 'öncü' denilen gruptan 2 kişi işadamını takibe alırken, kaçırma ekibi ise uzaktan takibe başlıyor. Öncü grubun haber vermesi üzerine takipteki araçta bekleyen kar maskeli ve silahlı diğer çete üyeleri hızla yaklaştıkları işadamını birkaç dakika içinde araca bindirerek kaçırıyor.



FK(AY/COŞ)