Daha önce Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan, Körfez İlçesi'ndeki Denizatı Petrokimya Şirteki'nin sahibi 52 yasındakı Ali Şafak Akmil'in önü, 30 Mayıs günü saat 07.00 sıralarında, villasının önünde aracına binmek üzereyken polis yeleği giymiş bir grup tarafından kesildi. Gruptakiler, "Biz polisiz. Bir olayla ilgili ifadene başvurmamamız gerekiyor" diyerek başka bir araca bindirdi. Akmil'in daha sonra verdiği ifadelere göre, bu kişiler gözlerini bağladığı işadamını değişik yerlere götürüp, kendisini ve ailesini öldürmekle tehdit edip bankadaki hesaplarından 1 milyon TL çekmesini istedi. Bunun üzerine işadamı Akmil, kaçıranlarla birlikte bankaya gitti ve hesabında olduğunu söylediği mevcut 400 bin TL'yi çekip verdi.

SERBEST BIRAKILDI, POLİSE GİTTİ

Çeşitli adreslerde tutulan Akmil, geçen hafta akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Akmil, hemen polise giderek durumu anlattı. Polis geniş çaplı araştırma başlattı. Yapılan bir dizi teknik takip sonucu, kendilerine polis görüntüsü verip polis yeleği giyerek işadamını kaçıranların, Akmil'in daha önce birlikte iş yaptığı, Ankara'da yağ fabrikası sahibi Muhammet Yakut'un adamları olduğu belirlendi. 

8 KİŞİ YAKALANDI

Önceki gün operasyon gerçekleştiren polis, 41 yaşındaki Muhammet Yakut ile birlikte, olay günü polis yeleği giyen ve işadamı Akmil'i kaçırdıktan sonra tehditle bankadan para çektirdikleri ileri sürülen Ümit Köse (35), Yasin Yavuz (48), Özgür Gürdal (33), Levent Davas (51), Aziz Dağ (22), Ayhan Yıldırım (46), İlyas Baglars (21) yakalandı. 8 şüpheli, sorgulamalarının ardından bugün Kocaeli Adyilesi'ne sevk edildi.



MB,OU,BK(MB/SS)