4.5 milyon lira tutarındaki okul ve yurt için Valilik binasında protokol imzalandı. Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, milletvekilleri Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ, hayırsever işadamı Lütfü Bakırcı ve ağabeyi Osman Bakırcı, Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır, Kula Belediye Başkanı AK Parti’li Selim Aşkın, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy katıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, Türkiye’nin birçok yerinde Makrom İnşaat adı altında konut yapan Lütfü ve Osman Bakırcı kardeşlerin Manisa’ya uzanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Daşöz, "Makrom inşaat çok büyük bir firma. Hayırseverlerimiz Türkiye’nin her yerinde bağış yapıyorlar. Lütfü Bakırcı da iki kızından birisi olan Tuana Nur adına Kula ilçemizde Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ile 288 kişilik öğrenci yurdu yaptırıyor. Bu bağış yaklaşık 4.5 milyon lira. 12 derslikli okul bir yıl içinde tamamlanacak. Hayırseverlerimiz okul ve yurdun kaba inşaatını yapacaklar. Geri kalan işleri özel idare olarak biz yapacağız" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de yıllar önce Şırnak’ta tanıştığı iş adamı Osman Bakırcı ve kardeşinin Manisa’ya bağış yapmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Lütfü Bakırcı’nın iki kızı olduğunu kaydeden Tanrıverdi, "Tuana Nur 2 yaşında ve babası sayesinde bugün bir okul ve yurt sahibi" dedi.

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın da Tuana Nur Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi açıldıktan sonra belediye otelenin uygulama oteli haline dönüştürüleceğini ifade etti.

Hayırsever işadamı Lütfü Bakırcı da kızı Tuana Nur adına yaptırdığı okulun yanı sıra diğer çocuğu adına da başka yerde bağış yapacağını müjdeledi. Bakırcı, "Biz aile olarak bugüne kadar Türkiye’nin değişik illerinde 22 ayrı okul sağlık ocağı yurt ve benzeri bağışlar yaptık. Hedefimiz 5 yıl içinde 25 bağış yapmaktır. Bunu da başaracağız" dedi.