İşadamı Galip Öztürk ve Başbakanlık Müşteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek’in de aralarında bulunduğu 11’i tutuklu 70 sanıklı çete davasının ilk duruşması başladı. Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nda bulunan İstanbul Bölge 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Galip Öztürk’ün de aralarında bulunduğu 11 tutuklu sanık ile 15 tutuksuz sanık katıldı. Tutuksuz sanık Başbakanlık Müşteşar Yardımcısı Abdülkerim Emek ise duruşmaya şu ana kadar katılmadı.


"BEKARIM 9 ÇOCUĞUM VAR"


Sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Kimlik tespitinde işadamı olduğunu belirten Galip Öztürk, bekar olduğunu ancak 9 çocuk sahibi olduğunu ifade etti. Öztürk, aylık gelirinin ise 10 bin TL’nin üzerinde olduğunu belirtti.


ÖZTÜRK’E 145, EMEK’E 4,5 YIL


İddianamede Galip Öztürk’ün “Örgüt kurmak ve yönetmek, yetkili olmadığı için yarar sağlamaya azmettirmek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek, rüşvete azmettirmek, tehdit, ihaleye fesat karıştırmak, hakkı olmayan yere tecavüz, yağmaya azmettirmek ve silah bulundurmakö suçlarından 55 yıldan 145 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Abdülkerim Emek’in ise “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.


(BB)