Geçen 14 Ağustos'ta, Urla'daki katıldığı bir etkinlik sırasında otomobilden ateş açılmasıyla ağır yaralanan, bir kolejin ortaklarından işadamı Ayhan Ç., kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, cinayeti işledikleri öne sürülen S.T. ve S.Ç.'nin izini İstanbul'da buldu. İzmir, İstanbul ve Aydın'da yapılan eş zamanlı baskınlarda, S.T. ve S.Ç.'nin de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

TEFECİLİK YAPTIĞI İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Olayda ateş ettiği öne sürülen S.T.'nin, işadamı Ayhan Ç.'i tefecilik yaptığı için öldürdüğünü söylediği belirtildi. Şüphelilerden İstanbul'da kafeterya işleten Z.A. ile diğerlerinin olayla ilgilerinin bulunmadığını, S.T.'nin saklanmasına yardım ettiklerini söyledikleri ileri sürüldü.

Sorguları tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden yaşı küçük olan biri savcılıkça, 3'ü nöbetçi mahkemece adli kontrollü olarak serbest bırakıldı. Aralarında S.T., S.Ç. ve Z.A.'nın da bulunduğu 8 kişi ise tutuklandı.