Açılışta konuşan TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, TOGEM'in kuruluşunun ilk dönemlerinde ihtiyaç sahiplerine gıda, yiyecek, sağlık ve eşya yardımı yaptıklarını hatırlattı. Ama kurum olarak anasınıfı yapma hayallerinin olduğunu ve bunun da gerçekleştiğini ifade eden Gülbaran, şunları söyledi:

"Bizim hayalimiz vardı. Biz anasınıfları yapmak istiyorduk. Çünkü okul öncesi eğitimi alan bir çocuk, sevgiyi, şefkati, iyiyi ve kötüyü, kısacası kendine ve topluma faydalı bir insan olmaya dair bütün güzel davranışları öğrenir. Yarınların büyüğü, okul öncesi eğitimle şekillenir. Bu amaçla projemizi yürütmeye başladık. Hayallerimiz adım adım gerçekleşti. Bugüne kadar ülkemizin dört bir yanında 366 anasınıfı açtık. Hedefimiz son 2 yılı içinde 500 eğitim birimine ulaşmak."

130 ANASINIFI YAPTIRDIK

Anaokulu yaptıran işadamı Ali Ağaoğlu adına açılışa katılan Ağaoğlu şirketlerinin Halkla İlişkiler Müdürü Öyküm Özdemir de "Ali Ağaoğlu eğitim gönüllüsü bir insan. Eğitim temalı projlere şu ana kadar hep destek verdik ve destek vermeye de devam edeceğiz. Çünkü çocuklar bizim için çok değerli" diye konuştu.

'7'SİNDE NE İSE 70'İNDE DE O OLUR'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da insanların yaşamları boyunca öğrendikleri tüm bilgilerin yüzde 75'ini, 0-6 yaş arasında öğrendiklerine dikkat çekti. Davutoğlu, "Bir atasöüzümüzde de belirlitliği gibi 'Yedisinde ne ise insan 70'inde de odur'. Gerçekten küçük yaşta biz çocuklarımıza ne verebilirsek, ömür boyunca onların topluma, ailelerine, kendi çocuklarına ve dünyaya katkılarını şekillendirecek olan şey budur" dedi.

Konuşmaların ardından, Ali Ağaoğlu Anaokulu'nun açılış kurdelesi kesildi.



MKY(İA/SS)