Saraylar Mahallesi'ndeki Musoğlu İş Merkezi'nin bodrum katında geçen pazartesi günü, çıkan yangında, bir lüks otomobil ve iki panelvan araç küle döndü. Yangın sırasında, 5 kişi, 3 katlı iş merkezini kaplayan dumanlardan etkilendi. Mahsur kalanlar itfaiye tarafından kurtarıldı. Otoparkta yanan araçlar bugün traktörle çekilerek çıkarıldı. Araçlar kullanılmaz hale geldi. Yanan araçların otoparktan çıkarılması sırasında da kaza meydana geldi. Hurdaya dönen panelvanın otoparktan traktöre bağlanıp, çekilmesi sırasında halat koptu. Boşta kalan panelvan, yokuştan geriye doğru gitmeye başladı. Bu sırada da panik yaşandı. Otoparkın girişinde bulunanlar, aşağıdakilere bağırarak çekilmeleri konusunda uyardı. Panelvan, otoparkın duvarına çarparak durdu. Kazada şans eseri yaralanan olmadı.

MOTOLOFKOKTEYLİ ATILMIŞ

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Kameralarda otoparka giren 25 yaşındaki E.K.'nın, kundaklama sonucu yangın çıkardığı belirlendi. Polis tarafından dün yakalanıp, gözaltına alınan E.K., suçunu itiraf etti. Kundaklama olayıyla ilgili soruşturmayı devam ettiren polis, molotofkokteyli atan E.K.'yı, otomobili yakılan avukat Veysel Gühan'ın daha önce yanında çalışan 32 yaşındaki M.K.'nın azmettirdiğini tespit etti. M.K.'nın Denizlispor Asbaşkanı ve Denizli Belediyesi Meclis üyesi avukat Veysel Gühan'ın bürosunda 4 yıl önce bir süre çalıştığı öğrenildi. M.K.'nın tanıdığı olan E.K.'dan, avukat Veysel Gühan'ın otoparktaki lüks otomobilini yakmasını istediği ileri sürüldü. M.K.'nın yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Avukat Veysel Gühan, soruşturma aşamasında yorum yapmasının söz konusu olmadığını belirtip, "4 yıl kadar önce M.K. yanımda kısa süreli çalıştı ancak kendisiyle kişisel bir sorunum yoktu. Soruşturması devam eden bir konu hakkında yorum yapmak yanlış olur. Ben de hukukçuyum yargı kararını beklemek zorundayız" dedi.



RÇ(AÖ/SS)