İçerenköy, Karslı Ahmet Caddesi, Postacılar Sokak üzerindeki şantiyede bugün saat 15.00 sıralarında meydana gelen olay şöyle gelişti:

100a Yapı Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne ait inşaatın temel kazısı sırasında, iş makinesi ana su borusunu deldi. Basınç nedeniyle su metrelerce yükseldikten sonra kısa sürede şantiyeyi kapladı.

Şantiyede bulunan iş makinesi ile iki kamyon su altında kalırken, itfaiye ekiplerine haber verildi. Kısa süre içinde adrese gelen itfaiye ekipleri, iş makinesinin içinde mahsur kalan operatörü kurtardı.

Şantiyede çalışan işçiler çökme ihtimali üzerine bölgeden uzaklaştırıldı. Ana su borusunun patlaması ve basınç nedeniyle çevreye saçılan inşaat parçaları, ev, işyerleri ve park halindeki otomobillere zarar verdi.

BARİYERLER OLUŞTURULDU

Suyun bir türlü kesilmemesi ve su baskını riski olması nedeniyle vatandaşlar, suyun yönünü değiştirecek yöntemler geliştirdi. İş makinelerinin de yardımıyla şantiyeden sokağa doğru akan suyun etrafında bariyerler oluşturuldu.

Şantiyenin yakınında bulunan çok sayıda işyeri ile evi su bastı. Şantiyenin bulunduğu bölümde doğalgaz şebekesinin de bulunduğunu öne süren vatandaşlar, “Biz belediyeyi uyardık. Fakat uyarılarımızı dikkate almadılar. Hatta yaya yolunu bile kapattılar” diye konuştular.

Karslı Ahmet Caddesi ile Postacılar Sokak tek yönlü olarak taşıt trafiğine kapatıldı. Yetkililer, olayla ilgili araştırma başlatıldığını belirttiler.