Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliğince yapılan çalışmalarda; Ankara, Samsun, İstanbul, Kocaeli, Kırıkkale ve Sakarya'da iş makinası (Kepçe), kamyon, çekici, dorse ve otomobil çalıp satan şahıslarla ilgili Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan bir çalışma başlatıldı. Yaklaşık olarak 7 ay süren araştırma ve çalışmalar neticesinde; örgütlü bir şekilde hareket eden şüpheli şahısların "Kanunun Suç Saydığı Fiilleri İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Yönetmek, Oto Hırsızlığı ve İş Makinesi Hırsızlığı Yapmak, Çalıntı Otoları ve İş Makinelerini Satmak, Bu Yollarla Haksız Kazanç Temin Etmek ve Resmi Belgede Sahtecilik" suçlarını işledikleri tespit edildi.

Suç örgütünün deşifre edilmesine yönelik 20 Aralık'ta başlatılan eş zamanlı operasyonlar neticesinde; Ankara, İstanbul ve Bursa'da 10 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların; 10 adet çalıntı iş makinesi (kepçe), 2 adet çalıntı kamyon, 2 adet çalıntı çekici, 1 adet çalıntı dorse, 1 adet çalıntı römork, 1 adet çalıntı otomobil ve 1 adet resmi belgede sahtecilik suçlarını işledikleri tespit edildi.

Yakalanan şüpheli şahıslar, haklarında düzenlenen TCK 220. maddesi kapsamında "Kanunun Suç Saydığı Fiilleri İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Yönetmek, Oto Hırsızlığı ve İş Makinesi Hırsızlığı Yapmak, Çalıntı Otoları ve İş Makinelerini Satmak, Bu Yollarla Haksız Kazanç Temin Etmek ve Resmi Belgede Sahtecilik" suçlarıyla ilgili düzenlenen soruşturma evrakları ile birlikte mevcutlu olarak bugün Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

 


(MV)