Olay, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Yenidoğan Mahallesi'ndeki Toptancılar Sitesi'nde 4 Kasım 2011'de meydana geldi. İddiaya göre akrabaları olan 48 yaşındaki Hıdır Öztep'in işyerinde sigortasız olarak çalışan Velit Dağ, fabrikadan gelen çinko sac tabakalarını indirmek için forklift kullanan 44 yaşındaki Hüseyin Öztep ile birlikte çalışmaya başladı. Kamyon kasasındaki sac tabakalarını forklifte yükleyen Hüseyin Öztep, depoya yöneldiği sırada, yük nedeniyle aracın dengesi bozuldu. 3 ton ağırlığındaki sac tabaka 3 çocuk babası Velit Dağ'ın üzerine düştü. Dağ, olay yerinde ezilerek öldü.

POLİSE 'DAMDAN DÜŞTÜ' DİYE İHBAR

Velit Dağ'ın cesedini 5- 6 metre geriye taşıyan Hüseyin Öztep, polisi arayarak bir arkadaşlarının damdan düşüp öldüğünü söyledi. Olay yerinde inceleme yapan polis, çelişkili ifade veren Öztep'i gözaltına aldı. Çapraz sorguya alınan Öztep, cesedin yerini değiştirdiğini itiraf ederek, "Geçici işçi olarak çalışıyordu. Ölünce 'hakkımızda sigortasız işçi çalıştırıyor soruşturması açılmasın' diye, cesedi damdan düştü gibi göstermek istedim. Kötü bir niyetim yoktu" dedi.

İŞYERİ SAHİBİ KARDEŞLERE DAVA AÇILDI

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne düşen iddianamede, bilirkişi raporuna göre, olayda iş yeri sahibi Hıdır Öztep'in asli kusurlu, kardeşi Hüseyin Öztep'in ise tali kusurlu oldukları öne sürüldü. 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 6'şar yıla kadar hapisleri istenen sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.



MKA(OA/COŞ)