Olay, bugün akşam saatlerinde merkez Mithatpaşa Mahallesi'ndeki Güney Kıyıboyu Caddesi üzerinde bulunan Şanlı 2 Apartmanı'nda meydana geldi. Eşi Selda Berber'den 3 ay önce boşanıp, yalnız yaşamaya başlayan Abdulselam Konak, 2 hafta önce bir gazeteye 'Temizlikçi kadın aranıyor' ilanı verdi. Şehirlerarası nakliye şirketi sahibi olan ve oto galericilik yapan Konak'ın evine iş için kimliği belirsiz 2 kadın geldi. Kadınlardan biri Konak'ın elbise askılığıyla başına vururken, diğeri de elindeki bıçağı saplamaya başladı. Kanlar içinde kalan Konak, güçlükle daireden çıkıp komşularından yardım istedi. Bu sırada evde bulunan bir miktar parayı alan kadınlar, apartmandan çıkarak ortalıktan kayboldu.

Komşusunun kapısı önünde bayılan Konak, olay yerine çağrılan ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Acil Servisi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Abdulselam Konak, Seyhan Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Polis, evinin girişi ve bütün odalarında güvenlik kamerası bulunan Konak'a saldıran kadınların kimliklerini tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı.