Konak Belediyesi sınırları içindeki Yeni Kent Merkezi alanında, 'Ege’nin İncisi' sloganından ilham alan önemli bir yatırım yapılacak. İş GYO güvencesiyle 18 bin 392 metrekarelik alan üzerine kurulacak olan Ege Perla körfez manzaralı daireler, ofisler ve yarı açık mimarisiyle özgün bir kimliği olacak mağazalara ev sahipliği yapacak. Aralık 2015’te tamamlanması planlanan ve maliyeti 150 milyon dolar olan proje ile ilgili İzmir’de düzenlenen ve sunuculuğunu oyuncu Ziya Kürküt’ün yaptığı basın toplantısına Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Süha Önder ve Genel Müdür Turgay Tanes katıldı.

“EN DEĞERLİ PROJELERİMİZDEN BİRİ OLACAK”

Toplantıda konuşan İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Süha Önder, Ege Perla’nın rezidansların yanı sıra home office’leri ve alışveriş merkezleriyle karma bir proje olduğunu belirterek, “Bu anlamda Ege Perla İş GYO’nun tüm tecrübesini yansıtabileceği, İzmirlilere ve İzmir’i kalbinde hissedenlere hak ettikleri kaliteli yaşamı sunabilecek en değer verdiğimiz projelerimizden biri olacak. İzmir gibi geleceğin yükselen değeri olmaya aday bir kentte onun marka değerini ve cazibesini artıracak böyle bir projeye imza atmaktan ötürü gururluyuz” dedi.

“İZMİR RAMPADAKİ FÜZE GİBİ”

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ise potansiyel barındıran tüm bölgelerdeki yatırımları takip ettiklerini, İzmir’in de yüksek yatırım gücü ile pek çok yatırımcının ilgi alanında olduğunu, “İzmir rampadaki füze gibi. Dolayısıyla o füzeye biz de eşlik etmek niyetindeyiz” sözleriyle vurguladı.

Şirket olarak İzmir’in sahip olduğu bu gücü yatırımcılarıyla buluşturmak istediklerini de vurgulayan Tanes, “Ege Perla yüksek getirili ve akılcı gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin pek çok şey bulacağı bir proje olacak” dedi. Tanes, projenin yapı ruhsatını geçtiğimiz Mayıs ayında aldıklarını, şu anda altyapı ve deprem güçlendirme çalışmalarının devam ettiğini anlatarak “Ekim ayı içinde de ön talep almaya başladık. Ortalama metrekare fiyatları 3 bin dolar seviyesinde. Aldığımız duyumlar, Ege Perla’nın şimdiden çok büyük bir ilgiyle karşılandığı yönünde ve bu da göğsümüzü kabarttı. Bu ilgiden çok memnunuz” diye konuştu.

TARTAN’DAN ELEKTRİK FABRİKASI ÇAĞRISI

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise kentlerin ancak kaliteli yaşam biçimine kavuştuktan sonra gelişebildiğini belirterek, “Ancak mutlu kentler çağdaş kentler olabiliyor” dedi. Yeni Kent Merkezi’nin İzmir için önemine de dikkat çeken Tartan, söz konusu alanın gelişimi için kaliteli yapıların inşasını üstlenen firma temsilcilerine teşekkür etti. Tartan ayrıca bölgedeki tarihi elektrik fabrikasının kültür ve turizm mabedine dönüştürülebileceğini belirterek İş GYO gibi büyük firmalara çağrıda bulundu.



BT(İÖ/AAA)



---KUTU---


Projeden detaylar


AGA Han ödüllü dünyaca ünlü mimar Emre Arolat’ın imzasını taşıyacak olan Ege Perla 150 milyon dolara mal olacak. Projede yaklaşık 25 bin metrekare kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezinin yanı sıra yaklaşık 30 bin metrekare satılabilir alana sahip tamamı Körfez manzaralı 111 konut ve 65 home-ofis’ten oluşan 46 ve 29 katlı iki kule yer alacak. Projede 1+1’den 5+1 Executive’e kadar farklı büyüklük ve tipte daireler bulunacak. Kat bahçeleri şeklinde düzenlenecek teraslarda zengin peyzaj düzenlemeleri olacak. Ulaşım açısından da avantaj taşıyan projede özellikle İzmir’in doğal mimarisine uyum göz önünde bulundurulacak. Kapalı yüzme havuzu ve diğer sosyal mekanların bulunacağı projede çocuklara özel konseptler de yatırımcıların beğenisine sunulacak.