13 Kasım'da Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe veren 23 yaşındaki Gamze Çelik, eşinin iş arkadaşı Mehmet Durdu Binici için bankadan 8 bin lira kredi çektiğini, bu nedenle arkadaşı ile aralarında oluşan sorunu konuşmak için evden çıktığını bir daha da dönmediğini bildirdi. Çelik dilekçesinde, eşiyle kaybolmadan önce konuştuğunu ve hayatından endişe ettiğini belirterek şunları anlattı:

"Benimle 18.00'de konuştuğunda, 'Beni 18.30 gibi ara. Telefonu meşgule alırsam, 10 dakika sonra tekrar ara. Eğer ulaşamazsan, halamın oğlunu arayıp, Ersan'ın hayatı tehlikede diye söyle' dedi. Ben kendisini dediği gibi aradım, ancak ulaşamadım. Daha sonra Mehmet'le konuştum, bana görüşmelerinde aralarında para mevzusunun geçmediğini ve eşimin bir süre sonra yanından ayrıldığını söyledi. Eşimin hayatı tehlikede olabilir, onu bulun."

MEZARLIK YAKININDA ÇELİK'İN CESEDİ BULUNDU

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla çalışma başlatan polis, Mehmet Durdu Binici'nin ifadesine başvurmak için çalıştığı markete gitti. Ancak Binici, üzerini değiştireceğini söyleyerek, arka kapıdan kaçtı. Soruşturma sürerken, kent merkezinin dışındaki Kabasakal Mezarlığı yakınında Ersan Çelik'in cesedi bulundu. Yapılan otopside, Binici'nin öldürülmeden önce işkenceye uğradığı, kolları ve parmaklarının kırıldığı ve ateşli silahla öldürüldüğü belirlendi. Soruşturmayı genişleten polis, bugün sabah cinayet şüphelisi Ersan Çelik'i yakaladı. Şüpheli sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.



MK(OA/COŞ)