Edinilen bilgiye göre Kartal Orhangazi Mahallesi'nde devriye gezen Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri seyir halindeki 34 AYS 30 plakalı siyah cipi şüphe üzerine durdurarak, ehliyet ve ruhsat istedi. Araç sürücüsü H.D.'nin araç evraklarının yanında olmadığını söylemesi üzerine, polis memurları araç sorgusu yaptı. Aracın üzerindeki plaka polis merkezine bildirildi. Polisler araçta arama yapmaya başladı.

Bu sırada bagajda 4 farklı plaka bulundu. Bunun üzerine ekipler aracın şase ve motor numaralarını sorguladı. Yapılan sorgulamada cipin 3 gün önce, kendilerine polis sürü veren kişiler tarafından Tolga Erşan'a ait 34 GGL 96 plakalı cip olduğu anlaşıldı. Önleyici hizmetler şube müdürlüğüne bağlı polis ekipleri cipi kullanan H.D. yi ve yanındaki L.A.'yı gözaltına aldı.

2 şüpheli Kartal Asayiş Büro Amirliği'ne teslim edildi. H.D. ve L.A.'nın çeşitli suçlardan kayıtlarının olduğu öğrenildi. Şüpheliler alınan ifadelerinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne teslim edildi. Aracının bulunduğunu öğrenen Tolga Erşan ise “Saat 3 gibi telefon etti polis arkadaşlar aracın bulunduğunu ve birkaç şahsın yakalandığını söylediler. Bizde kalkıp olay yerine geldik. Aracımızı tespit ettik. Plakaları değiştirilmiş. Emniyetteki arkadaşların dikkati sayesinde en ufak bir şüpheyi değerlendirmesi sayesinde bulundu. Sevinçliyiz her şeyden önemlisi aracın bulunmasından önemlisi faillerin bulunması. Başka kişilerin başına gelmemesini isterim. Hoş bir şey değil. Aracın kapıdan çalınması farklı bu şekilde alınması çok daha farklı. Daha teşhise gitmedima ama birazdan gideceğim inşallah. Bütün emniyetteki emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ederim" dedi.

Polis ekiplerinin yaptığı ilk incelemede aracı gasp eden kişilerin farklı kişiler olduğu belirtildi. Gözaltına alınan 2 şüphelinin ise gaspçıları tanıyor olabileceği belirtiliyor. Olayla ilgili inceleme devam ediyor.