İstanbul’da polise başvuran iş adamı N.A. kendisiyle mail yoluyla irtibata geçen iki kişi tarafından dolandırılmaya çalışıldığını söyledi. N.A. şikayet dilekçesinde “Önce benimle ticaret yapmak istedikleri söylediler. Buluştuğumuzda ellerinde özel bir solüsyonla yıkandığında paraya dönüşen 1 milyon dolar değerinde kağıtlar bulunduğunu ancak solüsyonu almak için 100 bin dolara ihtiyaçlarını olduğunu söylediler. Karşılığında bana bir gün sonra 500 bin dolar vereceklerini söylediler. Sanırım beni dolandırmaya çalışıyorlar” dedi.


Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada N.A.’ya teklifi kabul etmiş gibi yaparak zanlılara buluşma için randevu vermesi istendi. Randevu yerinde pusu kuran polis, Gana uyruklu Desire Konstant F. (25) ile Nanca S.'yi (37) gözaltına aldı. Zanlıların yanında bulunan çanta açıldığında ise 100 dolarlık banknotlar ebadında kesilmiş kağıt parçaları bulundu. Bu paraların siyah sulu boya ile boyandıkları öğrenildi. Çantada ayrıca çeşitli kimyasal maddeler bulundu.


Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde ifade veren zanlıların dolandırıcılık iddialarını kabul etmedikleri öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan Desire Konstant F. İle Nanca S. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.