Ali AKSOYER/İSTANBUL, BAĞCILAR’da kaçırılan tekstilci iş adamı Selami Sağlam’ı (47) öldürüp toprağa gömdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 2’si kadın 4 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, kadınları kullanıp tuzak kurdukları iş adamını çağırdıkları evden kaçırdıkları ve  başka bir eve götürerek öldürdükleri belirlendi. Polis zanlıların, işadamından şifresini zorla aldıkları kartlarından da para çektikleri öğrenildi.


Bağcılar Polis Merkezi’ne 16 Kasım 2012 tarihinde kayıp müracaatında bulunan iş adamı Selami Sağlam’ın yakınları, onun kaçırılarak öldürülmüş olabileceğini söyledi. Soruşturma başlatan polis, Sağlam’ın telefon kayıtlarından son görüştüğü kişilere ulaştı. Sağlam’ın kaybolmasıyla ilgili 2’si kadın 4 kişi gözaltına alındı.


Sorgulaması yapılan Serkan U. (87), G.Cafer Gökhan O. (30), Türkan T.(28) ve Tuba Ş.’nin (26), işadamı Selami Sağlam’ı  kaçırdıkları evde ellerini kollarını bağladıktan sonra öldürdüklerini, cesedi Şamlar Köyü’nde toprağa gömdüklerini söyledikleri öğrenildi. Bölgede inceleme yapan polis ormanlık alanda yapılan incelemede Sağlam’ın cesedine ulaştı.


TUZAK KURMUŞLAR


Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nce yürütülen soruşturmada, şüphelilerin Türkan T.’nin telefonundan, “Tuba hasta, paramız yok. Bizi hastaneye götür” diye mesaj attığı belirlendi. Sağlam’ın Bağcılar’daki eve gelmesiyle burada darp edildiği, elleri bağlandıktan sonra kendi aracıyla Şamlar Köyü’ndeki bir gecekonduya götürülerek burada boğulduğu ve aynı evin bahçesine gömüldüğü tespit edildi.


ZORLA KREDİ KART ŞİFRELERİNİ SÖYLEMİŞLER


Sağlam’dan zorla aldıkları şifreler sayesinde banka kartlarından bin 100 TL çektikleri belirlenen şüphelilerden Cafer Gökhan O.’nun uyuşturucudan, Serkan U.’nun da hırsızlıktan sabıkası olduğu kaydedildi.


DAHA ÖNCEDE ZORLA SENET İMZALATMIŞ


Öte yandan Serkan U.’nun ilk yakalandığında 'benim eşimi taciz ettiği için öldürdüm' şeklindeki sözleri de yalan çıktı. Polis Serkan U.’nun eşini emniyet müdürlüğüne getirerek taciz iddialarını sordu. Genç kadının, iş adamını tanımadığını söylediği öğrenildi. Polis yaptığı araştırmada Serkan U.’nun daha önce de “Eşimi taciz etmişsin” iddiasıyla bir oto tamircisini kaçırarak zorla 100’er bin liralık iki senet imzalattığını tespit etti.


Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler, Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi.

 


AA  (MK) (FOTOĞRAF)