Babasının ölümü ardından Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği izinle Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nden askerlerin gözetiminde Kızıltepe'ye götürülen BDP Milletvekili Selma Irmak, ailesinin bulunduğu Kızıltepe'ye getirildi. Ancak Irmak'ın babasını toprağa verileceği Derik'e götürülmesine izin verilmedi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, avukatların Selma Irmak'a Kızıltepe ve Derik ilçeleri için izin başvurusunda bulunduğunu belirterek, "Mahkeme sadece Kızıltepe için izin verdi. Babasının toprağa verileceği Derik ilçesi için izin vermedi" dedi.

Yanında sürekli uzun namlulu askerlerin bulunduğu Milletvekili Irmak, babasının evinin önünde bir süre sorunun çözülmesini bekledi. BDP yetkilileri Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak Irmak'ın babasının cenaze törenine katılmasını istedi. İşlemlerin uzaması üzerine cenaze bir süre sonra defnedileceği Mardin'in Derik İlçesi'ne bağlı Direkli Köyü'ne götürüldü. Selma Irmak izin işlemleri tamamlanmadığı için Kızıltepe İlçesi'nde bulunan taziye çadırında kaldı.