Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Feyzullah Varol, Adli Tıp Kurumu'nun, yaptığı incelemeler ve otopsi raporuna göre Marion Elizabet Graham'ın vücudunda 5'i öldürücü nitelikte toplam 17 bıçak, arkadaşı Cathy Dınsmore’un vücudunda ise 35 kesici ve delici alet yarası tespit edildiğini, bunlardan 6'sının öldürücü nitelikte olduğu belirtti.

İddianamede, olayın faili R.Ç. 'İki kişiyi tasarlayarak kasten öldürmek'le suçlanırken hakkında 'iki kez ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası' istendi.

1'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan sanık R.Ç., avukatı ve ölenlerin avukatı Barış Kaşka katıldı. Avukat Kaşka'nın ilk celsede sanığın kemik yaşının tespiti için istediği raporun mahkemeye gelmediği belirtildi. Avukat Barış Kaşka duruşmada mahkeme heyetine olay yerinde keşif yapılmasını talep etti. Mahkeme heyeti ilk duruşmada tutuklanan sanığın babası E.Ç. için hazırlanacak iddianamenin beklenmesine karar vererek duruşmayı 11 Nisan'a erteledi.

Olay geçen yıl Ağustos ayında meydana gelmişti. Kuşadası’nda bir restoranda çalışan garson 17 yaşındaki R.Ç., İrlandalı Shanon Graham ile arkadaş olup, evlilik planları yapmaya başladı. Ancak kızı ve kadın arkadaşıyla birlikte ilçeye tatile gelen 54 yaşındaki anne Marian Elizabeth Graham, iddiaya göre evliliğe karşı çıktı. Bunun üzerine R.Ç., kız arkadaşını tek başına yat turuna gönderip annesi Marian Elizabeth Graham ve tatile geldiği arkadaşı 50 yaşındaki Cathy Dinsmore’u alışveriş bahanesiyle İzmir’e getirdi. İzmir’deki babası E.Ç.’nin otomobilini alan R.Ç., iddiaya göre, iki İrlandalı kadını Buca Gökdere Köyü yakınlarındaki ağaçlık alana götürüp burada bıçaklayıp öldürdü. Önce suçlamaları kabul etmeyen R.Ç., daha sonra iki kadını öldürdüğünü itiraf etti. Gösterdiği yerde de iki kadının cesetleri bulundu.


R.Ç. (Recep Çetin)

E.Ç. (Eyüp Çetin)