İzmir 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar R.Ç. ve E.Ç ile tarafların avukatları katıldı ve gizli tanığın ifadelerine başvuruldu. Cinayete yardım etmekle suçlanan baba E.Ç., "Özür diliyorum, oğlumun bu işi bir kız için boşu boşuna yapması çok yazık oldu" dedi. Kolu alçılı olduğu görülen sanık R.Ç. ise cezaevinde psikolojisinin bozulduğunu, babasının boşu boşuna cezaevinde yattığını, 6 kardeşinin mağdur olduğunu, okulu bırakmak zorunda kaldıklarını söyleyerek, "50 yaşında adam benim yaptığım cahilliği yapmaz, tahliyesini rica ediyorum" diye konuştu.

Sanık avukatları, baba E.Ç.'nin olay sırasında cep telefonu sinyallerinin olay yerinde değil Işıkkent'te olduğunu gösterdiğini söyledi.

Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, gizli tanığın dinlenmesi için sistemin hazırlanması amacıyla duruşmaya ara verdi. Aranın ardından ifadesine başvurulan gizli tanık, mezardan döndüğünü, arka taraftaki yolda sanıkları gördüğünü, kadınların çığlıklarını ve küçük köpek inlemesi gibi sesler duyduğunu, o tarafa doğru bağırdığını ancak cevap alamadığını anlattı. Kadınların Türk olmadıklarının belli olduğunu, seslerinin mezarlığın içine kadar geldiğini dile getiren gizli tanık, daha sonra yoluna devam ettiğini, daha sonra olayı gazeteden öğrendiğini söyledi.

Sanıkların olay günü üzerlerinde bulunan giysileri tarif eden gizli tanık, yolda siyah ticari bir aracın durduğunu, kadınları görmediğini, sadece seslerini duyduğunu ifade etti. Sanık avukatları ise, gizli tanığın ifadesinde ve daha önceki ifade dilekçesinde çelişkiler bulunduğunu söyledi. İrlandalı ailelerin avukatı Barış Kaşka, Kaynaklar Köyü’ndeki jandarma komutanlığına böyle sözlü bir şikayette bulunup bulunulmadığının sorulmasını ve olay yerinde keşif yapılmasını talep etti. Keşif talebini reddeden mahkeme heyeti, Kaynaklar'daki jandarma karakoluna yazı yazılması ve eksiklerin giderilmesi istemiyle duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kuşadası'nda, 18 Ağustos 2011 tarihinde İrlandalı Shannon Graham, annesi Marion Elizabeth Graham (54) ve arkadaşı Cathy Dinsmore'den (50) haber alamayınca polise haber vermişti. Polis, genç kızın sevgilisi olduğu öğrenilen R.Ç.'nin ifadesini almıştı. Çelişkili ifadeler veren R.Ç., iki kadını İzmir'de öldürdüğünü itiraf etmiş, İzmir'in Buca ilçesindeki ormanlık alanda kadınların cesetleri bulunmuştu. R.Ç., İzmir Adliyesi'nde tutuklanarak Bergama Çocuk Tutukevi'ne gönderilmişti. R.Ç.'nin 'tasarlayarak iki kişiyi kasten öldürdüğü' suçlamasıyla 2 kez ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılmasını isteyen savcı, sanığın olay tarihinde 15-18 yaş grubuna dahil olması nedeniyle bu cezanın TCK'nın 31/3. maddesi gereğince indirilmesini, iki kez 18 ile 24 yıl arasında hapis cezası verilmesini talep etmişti. İzmir Birinci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasında, müşteki avukatı Kaşka, olayla bağlantısı olduğu iddiasıyla sanık R.Ç.'nin babası E.Ç.'nin de tutuklanması gerektiği yönünde talepte bulunmuş, baba E.Ç. de tutuklanmış, hakkında İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış, dosyanın birleştirilmesine karar verilmişti.



TT(İÖ/SS)