Diyarbakır'da işsiz olan Abdullah Urcan, tarlalarda ırgatlık yapmak için ailesiyle birlikte yılbaşında Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Belören Köyü'ne geldi. Burada köy girişine kendi gibi çalışmaya gelen 10 aileyle birlikte elektrik ve suyu olmayan sazdan çadır kuran Abdullah Urcan, 2011-12 eğitim dönemine Diyarbakır'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlköğretim Okulu'nda başlayan ve ilk dönemi iyi derece ile bitiren çocuklarını, köydeki Belören İlköğretim Okulu'na gönderdi. Geçen cuma günü karnelerini alan çocuklardan 15 yaşındaki Şehriban ve 14 yaşındaki Beritan teşekküri, 13 yaşındaki Zilan ve 12 yaşındaki İmran takdir belgesi, 9 yaşındaki Rojin ve 7 yaşındaki Ramazan ise onur belgesi aldı.

"KEŞKE KONTEYNERDE YAŞASAK"

Çocuklarının getirdiği başarı belgeleri ile çok mutlu olduğunu söyleyen Abdullah Urcan, "Çocuklarım derslerini elektriği olmayan çadırımızda el feneri veya gaz lambası ışığında yapıyor. Hatta bazen onları geçimimize katkı olması için okul yerine tarlaya göndermek zorunda kalıyorum. Burada elektriği olan bir konteynırda yaşasak çok daha başarılı olurlar" dedi.

Anne Zeliha Urcan çocuklarının kendisi gibi zor şartlarda yaşamaması için okutmaya çalıştığını belirterek, "Biz de, onlar da elimizden geleni yapıyoruz. Tek amacım bizim gibi zor şartlarda yaşamasınlar. Okuyup kendilerini kurtarsınlar" diye konuştu.

Teşekkür belgesi alarak sınıfını başarıyla geçen Şehriban ise, "Biz ders çalışırken çok zorlanıyoruz. Tek dileğimiz, elektriği olan bir yerde ders çalışmak" dedi.

ZOR ŞARTLARDA AÇAN ÇİÇEK 'KARDELEN'

Onur belgesi alarak 4'üncü sınıfa geçen Rojin ise, karnesinde öğretmeninin yazdığı,  "Dağlarda karların içinde tüm zorluklara rağmen açmayı başaran bir çiçek vardır bilir misin? O çiçek; kardelen çiçeğidir. Sen de sınıfımızın kardelenisin. Bu başarınla seni ve aileni tebrik ederim gözlerinden öperim' yazısını göstererek, "Ben de okuyacağım. Mutlaka üniversiteye gideceğim" dedi.



MK(OA/İD) (FOTOĞRAF)