Kumluca Belediyesi'nin kültürel etkinlikler kapsamında düzenlediği 'Ayın söyleşisi'nin bu ayki konuğu, Kanal D'de sabah haberlerini sunan İrfan Değirmenci oldu. Kumluca Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen 'Sorunların Çözümünde Basının Yeri' konulu söyleşiye, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Kumluca Belediye Başkanı AK Partili Hüsamettin Çetinkaya, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Belediye Başkanı Çetinkaya, her ay farklı bir konu ve konukla söyleşiler düzenlendiklerini söyledi. Bu kapsamda geçen yıl İrfan Değirmenci'yi davet ettiklerini aktaran Başkan Çetinkaya, "Ancak bugün misafir edebildik. Kendisi Kumlucalıdır. Salondaki izdihamdan da anlaşılacağı gibi doğru bir şey yaptığımızı görmekten mutluyum" dedi.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan İrfan Değirmenci, Kumluca'ya en son 2 yıl önce düzenlenen 'Tarım ve Seracılık Festivali'ne katılmak için geldiğini söyledi. Kumluca'nın daha da geliştiğini kaydeden Değirmenci, bundan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

İZLEYİCİ SAYIMIZ FAZLA

Son 7 yıldır sabah haberi sunduğunu aktaran Değirmenci, Kanal D'de ise 3 yıldan bu yana 'İrfan Değirmenci İle Günaydın' adı altında sabah haberleri kuşağını sunduğunu kaydetti. İzleyenlere layık olmak için özveriyle çalıştıklarını belirten Değirmenci, "Bizim tek destekçimiz sizler, yani izleyenlerimiz. Önceki gün sabah kuşağını izleyenlerin yüzde 27'si bizi tercih etmiş. Bu bize göre iyi bir rakam. İnşallah ileride bunu akşam haberleri hazırlayacak duruma getirebilirsek sizlerin sorunlarını daha iyi aktarma imkanı bulabiliriz" diye konuştu.

'ANTALYA'YI DON VURMUŞ'

Antalya'nın ve özellikle Kumluca'nın tarım kenti olduğuna işaret eden Değirmenci, şöyle dedi:

"Türkiye'de ne zaman sebze fiyatları artsa medya hemen bir muhabiri İstanbul'daki en yakın pazara yollar, oradaki vatandaşa 'Ne olacak bu domatesin hali?' diye sorar. Vatandaştan 'Yandık Allah' nidasını duyan muhabir, bir de oradaki pazarcıya mikrofonu uzatır. 'Fiyatlar niye yükseldi?' diye sorar. Cevap da hep klasiktir; 'Antalya'yı don vurdu', 'Kar yağdı böyle oldu.' Bu cevaplar alındıktan sonra muhabir haber merkezine dönerek haberi hazırlar. Akşam haberlerinde, 'Don vurdu fiyatlar tavan yaptı, tüketici perişan' diye manşet yapılır. İstanbul için domates veya salatalık haberi bundan ileri gitmez maalesef."

DÖKMEK YERİNE HAYIR KURUMLARINA VERİN

Bölge çiftçisinin ürün satılmadığında ya da fiyatlar çok düştüğünde zaman zaman öfkelendiğini, tepkisini de ürettiği ürünü çöpe dökerek göstermeye çalıştığını vurgulayan Değirmenci, "Sebzeleri yola veya çöpe dökmek yerine hayır kurumuna, mahalledeki garibanlara dağıtmak daha faydalı bir haber olacaktır. Biz haberlerimizde çiftçilerin bu sıkıntılarını vermeye çalışıyoruz" dedi.

EN İYİ SUNUCU ÖDÜLÜ

İrfan Değirmenci, söyleşide konukların tarım, eğitim, terör, medya, televizyon programları ve dizilerle ilgili sorularını da yanıtladı. Söyleşi sonunda Kumlucalıların oylarıyla 2012 yılının 'en iyi sabah haberleri sunucusu' seçilen İrfan Değirmenci'ye, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından ödülü verildi.

Günün anısına sunucu İrfan Değirmenci ve 'İrfan Değirmenci ile Günaydın' programının yapımcısı Ertuğrul Albayrak'a, Kaymakam Işık ve Belediye Başkanı Çetinkaya tarafından, üzerinde ilçenin simgesi olan Kale Kule'nin yer aldığı fincan takımı hediye edildi.



EK(HA/SS)