Uluslararası İnterteks Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen 'Hayal Akademisi' etkinliğine Kanal D sabah haberleri sunucusu İrfan Değirmenci, yönetmen Ezel Akay, yazar Cezmi Ersöz gibi alanlarında uzman isimler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kanal D sabah haberleri sunucu İrfan Değirmenci üniversite öğrencilerine medya sektörü hakkında bilgiler vererek, mesleki deneyimlerini paylaştı. Daha sonra da üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

Ülke gündeminin çok hızlı değiştiğini söyleyen Değirmenci, toplumun çok heyecanlı hareket ettiğini, bir hafta tüm haber bültenlerini kaplayan haberlerin bir sonraki hafta tamamen unutulduğunu söyledi. Toplum heyecanını biraz azaltıp mantığı öne çıkartmak gerektiğini söyleyen Değirmenci, "Haber bültenlerinde gündem çabuk değişiyor. Tekel işçileri haber oldular sonra ne oldu bilmiyoruz. Duygusal bir toplumuz. Heyecanlıyız. Duyduğumuz mağlubiyet bizi çok acıtabiliyor. Sonra takip etmiyoruz. Toplum nasılsa medya da öyle. Bir hafta tüm haber bültenlerinde Somali konuşuluyor. Sonraki hafta unutuluyor. Çocuk heyecanıyla hareket ediyoruz. Bizim heyecanı biraz azaltıp mantığı biraz öne çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Konuşmasının ardından Kanal D sabah haberleri sunucusu İrfan Değirmenci'ye Toplumsal Sorumluluk Derneği tarafından plaket verildi.



OU(MB/AAA)