Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi'nde bir işyerine giden Vahit M., Aslan P. ve Reza B., Türk parasını tanıma bahanesiyle kasadan çıkarttıkları paraları ellerine alıp daha sonra sahibine teslim etti. İşyeri sahibi, İran uyruklu 3 şüphelinin ayrılmasından sonra kasadaki paralardan 800 lirasının eksik olduğunun farkına varıp durumu polise bildirdi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekiplerinin yaptığı çalışmada 3 şüphelinin kiralık bir araçla Kütahya'ya gittikleri belirlendi. Kütahya Emniyet Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmanın ardından şüpheliler Kütahya'da yakalandı. Şüphelilerden Aslan P. ile Reza B. Eskişehir'e getirildi, Kütahya'da yankesicilik olayına karışan Vahit M. ile bu kentte gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri İstanbul'dan araç kiralayan İran uyruklu şüphelinin Türk parasını tanıma bahanesiyle Aydın, Denizli, Ordu, Nevşehir, İzmir, Antalya, Kütahya ve Eskişehir başta olmak üzere çok sayıda ilde 'Tırnakçılık' suretiyle yankesicilik olayına karıştıklarını belirtti.

Gözaltına alınan şüphelilerden Aslan P. ile Reza B. Eskişehir'de, Vahit M. ise Kütahya'da adliyeye sevk edildi.