Dariush Mehrjui'nin son filmi 'The Orange Suit', 49'uncu Altın Portakal'da 'Ustaların Gözünden' bölümünde gösterilecek. Şehri temizleyerek ruhunu da arındırmaya çalışan ünlü bir fotoğrafçının eğlenceli öyküsünü anlatan 'The Orange Suit'in galasına katılacak Dariush Mehrjui, filmi Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin turuncu giysili temizlik işçileriyle birlikte izleyecek. Mehrjui, festival programı kapsamında 'Ustalardan Sinema Dersleri' başlığı altında Akdeniz Üniversitesi öğrencileriyle de bir araya gelecek.

THE ORANGE SUİT'İN TÜRKİYE PRÖMİYERİ

Film, profesyonel magazin fotoğrafçısı Hamed Aban'ın okuduğu Feng Shui ile ilgili kitaptan etkilenip çevresinin temizliğine ve korumasına önem veren biri haline gelmesini ve belediyenin temizlik görevlileri arasına katılmasını konu ediniyor. Mehrjui'nin senaryosunu eşi Vahideh Mohammadifar ile birlikte yazdığı filmin başrollerini 2012 Karlovy Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülüne değer görülen, Mehrjui'nin 'Leila' filmi ile yıldızı parlayan Leila Hatami ve Türk izleyicisinin Bahman Ghobadi'nin 'Kimse İran Kedilerini Bilmiyor' adlı filminden tanıdığı Hamed Behdad paylaşıyor.

Fajr Film Festivali'nde En İyi Kurgu ve Jüri Özel Ödülü alan film, Osian's Cinefan Film Festivali'nde de ilgiyle karşılandı.