Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ndeki Gürbulak Sınır Kapısı’nda Türkiye'ye giriş yapan Makü 1'inci Derece Hudut Komiseri Albay Muhammed Abdulalipour ve beraberindeki heyet, Van Valiliğine geldi. Vali Münir Karaloğlu ve askeri yetkililer tarafından valilik bahçesinde karşılanan İran heyeti şeref defterini imzalayıp makama geçti.

Vali Karaloğlu, Van'ın İran ile 4 ilde sınırının bulunduğunu hatırlatarak, bunlardan en kısa sınırı olanında Makü kenti olduğunu söyledi. Makü'nün sınır hattında en az olayın olduğu hatlardan biri olduğunu belirten Vali Karaloğlu, "İran İslam Cumhuriyeti Makü 1'inci Hudut Komiserliği ile Van Valiliği arasında gündemi belirlemiş konularla Van'da bir toplantı gerçekleştireceğiz. Bugün hem terör ile ilgili hem emtia kaçakçılığı hem de insan kaçakçılığı ile ilgili birikmiş birkaç konumuz var. Bu toplantıda konuşulması gereken konularımız var. Onları konuşup karara bağlamaya çalışacağız" diye konuştu.

1'inci Derece Hudut Komiseri Albay Muhammed Abdulalipour ise İran İslam Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki sınırın, şu anda bölgedeki en güvenli sınırlarından biri sayıldığını belirterek, "Huzurun olması iki ülkenin dostluğunun da bir göstergesidir. Dostluğumuz huzuru getiriyor. Amacımız müşterek sınırımızda kalıcı bir güvenliğin sağlanmasıdır" dedi.

Heyet daha sonra Vali Ali Paşa Toplantı Salonu’nda basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Geceyi Van’da geçirecek olan konuk heyet sabah iki ülke heyetleri arasında imzalanacak mutabakat metninin ardından kentten ayrılacak.



GÖ(FE/CK)