İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletinde meydana gelen ve Eher, Verzegan, Heris ile Keleyber ilçelerine bağlı onlarca köyü yerle bir eden depremlerden hemen sonra, Van'dan bir ekip hazırlandı. 23 Ekim 2011'de 7.2 ve 9 Kasım 2011'de 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde 644 kişinin yaşamını Van'dan yola çıkan ekibi, Van Valisi Münir Karaloğlu ve AFAD Başkanı Fuat Oktay yolcu etti. Van AFAD'tan yola çıkan ekip, Türkiye'nin İran Sınırı olan Saray İlçesi'ndeki Kapıköy Sınır Kapısı'nda bekleyecek. İran'dan talep gelmesi halinde de ülkeye giriş yaparak, arama- kurtarma çalışmalarına katılacak.

'VAN DEPREMİNDE YARDIMA İLK ONLAR KOŞTU'

Van'da geçen yıl meydana gelen depremlerde, yardıma koşan ilk ülkelerden birinin İran olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu şunları söyledi:

"Van depreminde ilk yardıma koşan iki ülke vardı. Bunlardan biri İran, diğeri Azerbaycan. Dün akşam deprem olduğu saatte ekiplerimiz hazırlandı ve yardım talebinin gelmesini bekledi. AFAD Başkanımız ekiplerin sınırda beklemesinin zaman açısından daha iyi olacağını belirtti. Biz de ekiplerimizi sınıra yönlendiriyoruz. Ekiplerimiz yardım talebi gelir gelmez İran'a girip çalışmalara katılacak."  



MÇ(FE/COŞ) FOTOĞRAFLI