Elvan EZBER/İSTANBUL, BÜYÜKÇEKMECE'de düzenlenen operasyonda Arnavutluk'a götürülmek istenen 29 paket içinde 29 kilo 300 gram eroin ele geçirildi. Soruşturma kapsamında 4'ü yabancı uyruklu 8 kişi yakalandı.


Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 ay süren projeli çalışmanın ardından 14 Şubat günü harekete geçti. Van'dan gelen bir otomobilin Büyükçekmece'de bir rezidansın kapalı otoparkına girdiği görüldü. Otopark'ta otomobilden çıkarılan çantanın başka bir otomobile konulduğu tespit edildi. İki otomobilin de otoparktan çıktığı sırada operasyon düzenlendi. Otomobilde yapılan aramada 29 paket içinde 29 kilo 300 gram eroin bulundu. Ayrıca uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 200 TL, 8 bin 690 Euro ve 141 ABD Doları ele geçirildi.


Aynı anda Van'da da belirlenen iki adrese de baskın yapıldı. İstanbul ve Van'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlar sonucunda Nuri A., Yusuf Vehbi D., Abdurrahman Ö., Mehmet Salih A., Salvator J., Kyrıakos P., Zlatko Anastasov B., ve Stefan Georgiev H., gözaltına alındı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulaşanan şebeke üyelerinden Türk şüphelilerin eroini İran'dan Türkiye'ye getirdikleri yabancı uyrukluların ise Arnavutluk'a götürmek istediği ortaya çıktı. Şüphelilerden Kyrıakos P'nin polise "Benim uyuşturucuyla bir bağlantım yok. Kızımın düğünü vardı onun için geldim" dediği öğrenildi. Polisin yaptığı araştırmada Kyrıakos P'nin İstanbul'da kızı olduğu ancak düğünü olmadığını öğrendiği belirtildi. Yetkililer, eroinin saf olduğunu ve karışımlarla birlikte ağırlığının 3 katına çıkarılabileceğini belirtti. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4'ü yabancı uyruklu 8 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.


EE(HE) (FOTOĞRAF)