Kavaklıdere Tahran Caddesi üzerinde bulunan İran'ın Ankara Büyükelçiliği'ne sabah saat 08.10'da gelen İran uyruklu olduğu öğrenilen 55- 60 yaşlarındaki bir kişi, elindeki 3 molotofkokteylini elçilik bahçesine doğru fırlattı. Molotofkokteylerden 2'si elçiliğin bahçesine düşerken, üçüncüsü ise elçilik binasının duvarına isabet etti. Saldırının ardından kaçmaya çalışan saldırgan, bir bankanın güvenlik görevlisi tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Bu arada saldırgan ile birlikte büyükelçiliğe gelen yine İran uyruklu olduğu öğrenilen 2'nci bir kişi daha yakalanıp gözaltına alındı. 

Olayın duyulmasının ardından çok sayıda polis, olay yerine sevk edildi. Elçiliğe gelen Terörle Şube Müdürlüğü ekipleri de çevrede geniş inceleme başlattı. Saldırganlar daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Molotoflu saldırı sonrası çıkan küçük çaplı yangın ise büyükelçilik görevlilerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.

Görgü tanıkları, bir saldırgan gördüklerini, bu kişinin de 55-60 yaşlarında olduğunu belirterek, "Başında kasket, gözünde gözlük vardı. Panik halinde elçilik binasına gelip molotofları attı. Paniklediği için de molotoflardan birisini tam atamadı ve elçilik duvarına isabet ettirdi. Ardından hızla kaçmaya çalıştı. O sıra yakalandı" dedi.

Bu arada olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken, elçilik önünde de güvenlik önlemleri artırıldı.

Kimlikleri açıklanmayan saldırganların vize işlemlerinin gecikmesi nedeniyle böyle bir eyleme giriştikleri iddia edilirken, olayın herhangi bir terör bağlantısının bulunup bulunmadığı ise araştırılıyor.